(Özel) Engelli Eslem sahilde doyasıya gezdi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğuştan engelli 14 yaşındaki Eslem Ercan’ı, Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahil turuna çıkarttı. Evlerinden çıkmakta zorluk yaşayan engelli vatandaşlar, sosyal hayata

Balıkesir 15.05.2019 13:26:00 0
(Özel) Engelli Eslem sahilde doyasıya gezdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğuştan engelli 14 yaşındaki Eslem Ercan’ı, Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahil turuna çıkarttı.

Evlerinden çıkmakta zorluk yaşayan engelli vatandaşlar, sosyal hayata katılımlarının sağlanabilmesi için evlerinden alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar ve Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Necati Yaşar ile birlikte Erdek sahilini geziyor. İl Müdürlüğüne ait engelli asansörlü araç ile evinin önünden alınan doğuştan engelli Eslem Ercan (14), Tatlısu Mahallesi ve Erdek sahil bandında gezdi. Gezi sırasında denizde beliren pelikan Eslem’in dikkatini çekti. Gezinin ardından bir hayırseverin verdiği iftara katılan Eslem, yemeğin ardından yine araçla evine bırakıldı.

“Eslem kızımız gibi özel bireylerimiz yeter ki huzurlu olsun”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çakar, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Balıkesir genelinde 6 bin 200 engelli vatandaşa evde bakım hizmeti vermekteyiz. Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak ilimizde ve ilçelerimizde yardıma ihtiyacı olanları tespit ederek yardım eli uzatmaya devam ediyoruz. Yıl içerisinde 796 olmak üzere bu zamana kadar 13 bin 529 adette engelli kartı basılmıştır. Aynı zamanda da yıl içinde 26, bu zamana kadar da 137 izleme, denetleme ve rehberlik danışmanlığı gerçekleştirdik. Balıkesir ve ilçe genelinde gerçekleştirilen hane ziyaretleri ile ihtiyaçlar doğrultusunda kuruluş müdürlerimiz ile birlikte hizmet alanımıza giren sorunları yerinde çözüyoruz. Yeter ki Eslem kızımız gibi sıkıntıları olan özel bireylerimiz huzurlu olsun" dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR