600 öğrenci internete kavuşuyor

BALIKESİR'İN BANDIRMA İLÇESİNDE TABLET BİLGİSAYARI VE İNTERNETİ OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYADA İNTERNET İMKANI OLMAYAN 600 ÖĞRENCİNİN EVİNE İNTERNET BAĞLATILACAĞI ÖĞRENİLDİ.

Balıkesir 20.10.2020 10:45:15 0
600 öğrenci internete kavuşuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde tablet bilgisayarı ve interneti olmayan öğrenciler için başlatılan kampanyada internet imkanı olmayan 600 öğrencinin evine internet bağlatılacağı öğrenildi.

Bandırma’da İlçe Kaymakamı Günhan Yazar öğrenciler için başlatılan tablet ve internet kampanyasında ağırlığın internete kaydırıldığını söyledi. Okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime başladığını ifade eden Kaymakam Günhan Yazar “Öğrencilerimiz kırsal mahaller haricinde haftada 2 gün okullarda yüz yüze eğitime başladı. Ancak diğer günler yine internet üzerinden uzaktan eğitime devam ediyorlar. Bandırma Belediyesi, Kültür Eğitim Vakfı ile beraber Kaymakamlık olarak interneti ve tableti olmayan, maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz için kampanya başlattık. Bu çerçevede Bandırma’da interneti olmayan yaklaşık 600 civarında öğrenci tespit ettik. Ancak maddi olarak sıkıntımız olmamasına karşın çok sayıda tablet temin etme noktasında sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden öğrencilerimiz için şu anda yoğunluğumuzu interneti olmayan öğrencilerimizin evlerine internet bağlatmaya kaydırdık. Altyapısı olan evlere ADSL bağlatıyoruz. Altyapısı olmayan evlere ise taşınabilir internet sistemi (WINN) alıyoruz. 1 hafta içinde öğrencilerimizin evlerine internetlerinin bağlanacağı söyleyebilirim “ dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR