My Kolej öğrencileri bu defa farkındalık oluşturmak için yolculuk yaptı

Aydın My Kolej İlkokulunun 3. Ve 4. Sınıf Öğrencileri Farklı Bir Etkinliğe İmza Atarak, İnsan Hayatının Yolda Geçirdiği Zamanını Nasıl Değerlendirebileceğini Uygulamalı Olarak Anlatmaya Çalişti.

Aydın 7.11.2019 13:16:58 0
My Kolej öğrencileri bu defa farkındalık oluşturmak için yolculuk yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Aydın My Kolej İlkokulunun 3. ve 4. sınıf öğrencileri farklı bir etkinliğe imza atarak, insan hayatının yolda geçirdiği zamanını nasıl değerlendirebileceğini uygulamalı olarak anlatmaya çalıştı. Türkiye’de insanların büyük bir kısmının yolda geçen zamanını yeterince değerlendiremediğini gözlemleyen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Aydın’dan İzmir’e kadar tren yolculuğu yapıp bu yolculuk sırasında zamanın nasıl değerlendirilebileceğini herkese göstermeye çalıştılar. Minik öğrenciler yolculuk boyunca kitap okuyarak büyüklere mesaj vermeye çalıştılar.

Ellerindeki kitaplarla toplu bir şekilde Aydın Efeler ilçe merkezindeki istasyondan trene binen My Kolej öğrencileri, İzmir çamlık istasyonuna kadar kitap okudular. Öğrencilerin renkli görüntüler oluşturduğu ‘Trende Kitap Okuma Etkinliği’ Devlet Demir Yolları’nda çalışan görevlilerden tren içindeki yolculara kadar herkesin dikkatini çekti. Aydın My Kolej olarak kitap okuma etkinliği ve farkındalık oluşturma çalışmalarını daha önce farklı mekanlarda gerçekleştirdiklerini belirten İlkokul Müdürü Özcan Atar, “İnsanlarımız zamanının önemli bir kısmını yollarda geçiriyor. Bu zamanın da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda farkındalık oluşturmak için öğrencilerimizle birlikte trende kitap okuyarak seyahat ettik. Bunun iki amacı vardı. Birincisi trenin kitap okumanın farkındalığına daha fazla katkı sağlamış olması, ikincisi de 10 Kasım’dan önce Çamlık’ta bulunan Tren Müzesi’ndeki Atatürk’ün savaşı yönettiği vagona kitap okuyarak ulaşılması ve kitapla Atatürk’ün özdeşleştirilmesidir" dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR