Görme engellilere ilk yardım eğitimi

Türk Kızılayı Aydın Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi Tarafından Dünya İlk Yardım Günü Etkinlikleri Kapsamında Görme Engellilere İlk Yardım Eğitimi Verildi.

Aydın 14.09.2019 09:03:48 0
Görme engellilere ilk yardım eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türk Kızılayı Aydın Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından Dünya İlk Yardım Günü

Etkinlikleri kapsamında görme engellilere ilk yardım eğitimi verildi.

Türk Kızılayı Aydın Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından Dünya İlk Yardım Günü

Etkinlikleri kapsamında Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi üyesi görme engellilere ilk yardım eğitimi verildi. Seminere katılan görme engellilere İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Uzay Tok tarafından hava yolu tıkanıklığı, kan şekeri düşmesi, bilinç bozuklukları, hayvan ısırmaları ve temel yaşam desteği konuları uygulamalı olarak anlatıldı.

Seminer sonrası bir konuşma yapan Uzay Tok, “Bu yıl ki tema olan ‘Ayrımcılığa Geçit Yok’ teması kapsamında görme engelli arkadaşlarımıza uygulamalı olarak eğitim verildi. Kendileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Umarım kendileri için de faydalı olmuştur. Bizleri ağırlayan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen’e ve eğitime katılan dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, “Bilindiği gibi her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi Dünya İlk Yardım Günü olarak kabul edilmiştir. Bizler de Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi olarak görme engelli üyelerimize yönelik dernek binamızda uygulamalı olarak, Türk Kızılayı Aydın Şubesi İlk Yardım Eğitim merkezi ile ortaklaşa bir seminer gerçekleştirdik. Bizler açısından çok faydalı bir seminer oldu. Bu vesileyle birçok doğru bildiğimiz yanlışı fark etmiş olduk. Altı Nokta Körler Derneği Aydın şubesi olarak Müdürümüz Uzay Tok’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR