Pamukkale’de yolu kapatan vatandaşların avukatı konuştu

UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Ören Yeri’ne ulaşımı sağlayan karayolu dedelerinden kendilerine miras kaldığını ve ellerinde tapuları olduğunu söyleyen ve plastik kasalarla ulaşıma kapan vatandaşların avukatı ?

Asayiş 31.05.2019 08:20:00 0
Pamukkale’de yolu kapatan vatandaşların avukatı konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Ören Yeri’ne ulaşımı sağlayan karayolu dedelerinden kendilerine miras kaldığını ve ellerinde tapuları olduğunu söyleyen ve plastik kasalarla ulaşıma kapan vatandaşların avukatı Ülkü Aytan, “3996 sayılı Yap İşlet Devlet kanunu gereğince paralı yol haline getirmek içinde gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Pamukkale’ye giden yolun 4 bin 640 metrekarelik bölümünün kendi özel mülkleri olduğunu ifade eden vatandaşlar travertenlere yaklaşık 1 kilometre kala yolu plastik kasa ve iple araç trafiğine kapattı. 1 saati geçkindir yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatan vatandaşlar “Tapulu özel mülkiyettir, girilmez” yazısı asıp arkasında beklemeye başladı

Vatandaşların avukatı Ülkü Aytan, arazinin müvekkillerinin dedelerinden kalma tapulu arazileri olduğunu ifade ederek, mirasçı olarak arazilerine sahip çıktıklarını ifade etti. Aytan, “Yol ile ilgili kamulaştırma talebimiz olmasına rağmen araştırmalarımızda 3996 sayılı Yap İşlet Devlet kanunu gereğince paralı yol haline getirmek içinde gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bayramdan sonra resmi başvurularımız yapacağız. Paralı geçiş haline getirip buranın yine kamunun kullanımına devam etmesi için gerekli işlemlerimizi sağlayacağız. Resmi olarak buraya gişe kurulacak ‘Göcek Tüneli’ gibi. Özel sektöründe bu konuda yapma ve işletme hakkı var. Geçişler devletin verdiği resmi ücretler üzerinden olacak. Otomobillerin 5 TL olması gerekiyor ve araçların niteliğine göre de fiyat değişiyor” dedi.

Yolun mirasçısı Bayram Tekin isimli vatandaş ise arazilerinin kendi özel mülkleri olduğunu söyleyip, yolda 56 mirasçının olduğunu kaydetti. Haklarını almak için yolu kapattıklarını belirten Tekin, işgalci olmadıklarını sadece yoldan dolayı haklarını istediklerini dile getirdi.

Yolu kapatılmasının ardından bölgeye gelen jandarma ekipleri ise grubun başında beklemeye devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR