Ölüme terk edilen civcivler toplanmaya başlandı

Adana’da kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından göl kenarına bırakılan yaklaşık 300 civciv, Çukurova İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından toplandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise civcivlerin karantin

Asayiş 22.07.2021 14:58:02 0
Ölüme terk edilen civcivler toplanmaya başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adana’da kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından göl kenarına bırakılan yaklaşık 300 civciv, Çukurova İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından toplandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise civcivlerin karantinaya alınacağını söyledi.

Balıkçı Recep Yılmaz, dün akşam saatlerinde merkez Çukurova ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesi’nde Seyhan Baraj Gölü çevresine geldi. Yılmaz, burada yaklaşık 300 civcivin terk edilmiş halde bırakıldığını gördü.

Yılmaz, durumu hemen Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi ancak iddiaya göre herhangi bir kimsenin kendisine yardımcı olmadığını söyledi.

Sabah saatlerinde tekrar göl çevresine gelen balıkçı, civcivlerin bazılarının telef olduğunu, bazılarının da birbirlerini yiyerek hayatta kaldığını gördü. Hemen yem ve su ile hayvanları beslemeye başlayan balıkçı, durumu tekrar yetkililere bildirdi.

Olayın medyada haber olması üzerineyse AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili açıklama yayınladı. Çelik, açıklamasında, "Bu civcivleri, bu küçük canları ölüme terk edenler insanlıktan nasibini almamış. Küçük canları kurtarmak için hemen harekete geçtik. Yetkili arkadaşlarımız küçük canları kurtarmak için çalışıyor" dedi.

Çukurova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri civcivleri topladı.

"Bu işi yapanların vicdanla bağları yok"

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "İstenmeyen bir olay ama bu işi yapanların vicdanla çok bir bağlarının olmadığı ortada. Biz haber alır almaz ekiplerimizle geldik. Civcivlerin sulaması, yemlemesi yapıldı. Buradan güvenli bir ortama götürülecek. Karantinaya alınacak ve karantina süresi sonunda eğer bir sahibi çıkmazsa bu civcivleri biz çiftçimize sahiplendirip bakımını üstlenmesini sağlayacağız. Böylece civcivlerin yaşaması yönünde elimizden geleni yapacağız. Birkaç civciv sıcaktan ve susuzluktan telef olmuştu. O civcivleri de laboratuvara gönderiyoruz. Onların da tahlillerini yaptırıp önlemleri alacağız" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR