ETNO sporlarının yapılacağı bölge de sazlık yangını

DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI’NIN BU YIL 4'ÜNCÜSÜNÜN YAPILMASI PLANLANAN İZNİK-ÇAKIRCA KÖYÜ ARASINDAKİ SAZLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI. ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLAYAN SAZLIK YANGININ RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILMAYA DEVAM ETTİĞİ ÖĞRENİLDİ.

Asayiş 20.04.2020 15:21:38 0
ETNO sporlarının yapılacağı bölge de sazlık yangını
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünya Göçebe Oyunları’nın bu yıl 4’üncüsünün yapılması planlanan İznik-Çakırca köyü arasındaki sazlık alanda yangın çıktı. Öğle saatlerinde başlayan sazlık yangının rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam ettiği öğrenildi.

Dünya Göçebe Oyunlarının yapılacağı merkezi bölgede bugün öğlen saatleri itibariyle bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Bölgeye itfaiye ekipleri sevk edilirken, Jandarmada yangın bölgesine doğru hareket ettiği öğrenildi.

Görgü tanıkları, sazlık yangınının Çakırca köyüne 2 kilometre uzaklıkta başladığını rüzgarın etkili olduğunu ve alevlerin yayıldığını belirttiler.

Türk dünyasının olimpiyatları olarak da bilinen Göçebe Oyunları’nın 4’üncüsü medeniyetler başkenti İznik’te yapılması kararlaştırılmıştı. Devletin 70 milyon lira kaynak ayırdığı oyunlar için ETNO Spor ve diğer katkılarla birlikte İznik hem önemli yatırımlar alacak hem de tarihinin en önemli tanıtımlarından birini yapmış olacak.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR