Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi devam ediyor

Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen, 'Önce Kendimiz, Sonra Hepimiz İçin' projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ekim ayında başlayan proje sayesinde şu ana kadar yaklaşık bin anası

Antalya 19.04.2019 10:45:38 0
Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen, "Önce Kendimiz, Sonra Hepimiz İçin" projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ekim ayında başlayan proje sayesinde şu ana kadar yaklaşık bin anasınıfı ve 1. sınıf öğrencisine eğitim verildi.

Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hazırlanan ve yürütülen, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de proje paydaşı olarak destek verdiği İçişleri Bakanlığının başlattığı “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyası dahilinde “Önce Kendimiz, Sonra Hepimiz İçin” Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ekim ayında başlayan proje sayesinde şu ana kadar yaklaşık bin anasınıfı ve 1. sınıf öğrencisine eğitim verildi.

Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, proje ile ’ağaç yaş iken eğilir’ atasözü ilke alınarak toplumda trafik kurallarına uyan, trafikte saygıyı esas alan, kendisinin ve trafikteki insanların haklarına dikkat eden, saygılı, hoşgörülü bireyler yetiştirilmenin ve toplumsal bilinç oluşturmanın hedeflendiğini kaydetti. Doğan, proje sonunda öğrencilerin ve sürücülerin çevrelerindeki insanlara karşı duyarlılıklarının yükselmesi, trafik kurallarına uymanın önemi ve trafikte saygının daha çok farkına varılmasının beklendiğini ifade etti. Verilen eğitimler sonunda minik öğrencilerin şoför koltuğunda oturan anne ve babalarını kurallara uymaları konusunda uyarmalarının amaçlandığını belirten Doğan, "Minik öğrencilerimize uygulamalı eğitimler verilerek, Trafik kuralları konusunda bilinçli bir nesil yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Proje çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR