Sincan bayram etti

Sincan Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaştan tam not aldı. Bayram öncesi ve sonrası temizlik çalışmaları, kurbanlık hayvanların sağlık ve evrak denetimleri, yeni kesim teknolojisi ve belediye ekiplerinin vatandaşa ilgisi, vatandaşın

Ankara 28.07.2021 12:22:52 0
Sincan bayram etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sincan Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaştan tam not aldı. Bayram öncesi ve sonrası temizlik çalışmaları, kurbanlık hayvanların sağlık ve evrak denetimleri, yeni kesim teknolojisi ve belediye ekiplerinin vatandaşa ilgisi, vatandaşın yüzünü güldürdü.

Bayrama günler kala kurban kesimi sırasında ve kesim sonrasında kullanılacak araç ve makineler kurban kesim alanlarına yerleştirildi. Aynı zamanda alandaki temizlik çalışmaları da Sincan Belediyesi ekiplerince sürdürüldü. Toplum sağlığını korumak için zabıta ve veteriner hekim ekipleri, bayramdan çok önce hazırlıklara başlayarak kurban pazarlarında saha görevlerini sürdürdü. Olası bir sağlık sorununu önlemek amacıyla kurbanlık hayvanların sağlık kontrollerini düzenli olarak yapan veteriner hekimlerine gerekli belge denetimi yapan zabıta ekipleri eşlik etti.

Kurban pazarlıkları ve kesimi sırasında Covid-19 bulaş riskini en aza indirmek için hazırlanan afiş ve brandalar bayramdan günler önce alanlara asıldı. Aynı zamanda alanlardaki dezenfektan noktaları ile birlikte bulaş riski en düşük seviyelerde tutuldu.

Yeni kullanılmaya başlanan kurban kesim teknolojisi vatandaşların yardımına koştu. Bu teknolojiyle birlikte İslami usullere uyularak kesilen kurbanlar aynı zamanda vatandaşın işini de kolaylaştırdı. Bayram öncesi gerçekleştirilen kurbanlık hayvanların sağlık ve belge denetimleri ise bayram boyunca sürdürüldü. Bu sayede herhangi bir gebe veya hasta hayvan kurban edilmedi. Bütün bunlarla birlikte gönlü rahat bir şekilde kurban kesimini yapan vatandaş, aynı zamanda Sincan Belediyesinin yardımlarıyla iş yükünü azalttı.

Bayramın son gününden itibaren temizlik çalışmalarına hız veren Sincan Belediyesi, hijyen ve temizlik seviyesini en yüksek seviyeye çıkardı. Ekipler, temizleme ve kireçleme çalışmaları ile birlikte kurban kesim alanlarını tertemiz yaptı. Aynı zamanda alanlarda oluşabilecek haşere ve sinek üreme hızındaki artışı azaltmak için ilaçlama çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürdü.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR