Mamak’ta yabancı tabela denetimi

Mamak Belediyesi Ekipleri Yabancı Tabela Denetimi Yaptı

Ankara 14.08.2019 10:34:23 0
Mamak’ta yabancı tabela denetimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mamak Belediyesi, ilçe genelinde Türkçe’nin korunması kanununa istinaden ve gelen ihbarları değerlendirerek, yabancı uyruklu kişiler tarafından açılan iş yerlerinde, yabancı tabela çalışma izni ve ruhsat denetimi düzenledi.

Düzenlenen denetimlerde kanun gereği yüzde 25’inden fazlası yabancı dilde olan tabelalar tek tek sökülerek iş yeri sahipleri uyarıldı. Gelen şikayetler anında değerlendirilirken, yapılan denetimlerde tabelalar, çalışma izni ve iş yeri ruhsatı incelendi. Kanunlara uymayan iş yerleri hakkında da tespit tutanağı tutuldu ve bir daha Türkçe olmayan tabelaların asılmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.

"Denetimlerimiz devam edecek"

Tabelaları Türkçeleştirme kararı kapsamında, standartlar kuralına uymayan işletmelerle alakalı Mamak genelinde bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar ve hükümetimizin tabelalardaki Türkçe oranı ile ilgili aldıkları kararın ardından Mamak genelinde denetimlerimize başladık. Ekiplerimizin yaptıkları ciddi çalışmalar neticesinde standartlara uymayan tabelaların kaldırılması yönündeki çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR