GESÇAD, çocuklara yönelik istismarı önlemek için dayanışma çağrısında bulundu

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yaşanan 5 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel istismarın ardından Genç Sosyal Çalışmacılar Derneği (GESÇAD) bir açıklama yayınlayarak, çocuklara yönelik istismar vakalarının bir daha yaşanmaması ad

Ankara 26.04.2019 11:59:40 0
GESÇAD, çocuklara yönelik istismarı önlemek için dayanışma çağrısında bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yaşanan 5 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel istismarın ardından Genç Sosyal Çalışmacılar Derneği (GESÇAD) bir açıklama yayınlayarak, çocuklara yönelik istismar vakalarının bir daha yaşanmaması adına toplum olarak dayanışma çağrısında bulundu.

GESÇAD, Küçükçekmece’de yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar olayı üzerine toplum olarak dayanışma çağrısında bulundu. Dernek konuyla ilgili şu şekilde bir açıklama yayınladı:

"İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan 5 çocuğa istismar olayı bundan önceki olaylar gibi toplumumuzu derinden yaralamıştır. Din, dil, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin yapılan bu saldırı sadece küçük bir çocuğa değil, tüm toplumumuza yapılmış bir saldırıdır. Toplumun her kesiminden tepkiler gelmiş ve gerekenin yapılmasını özellikle sosyal medya aracılığıyla tüm vatandaşlarımız ifade etmiştir.

Bizlerde çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele eden bir meslek grubu olarak bu saldırı ve yaşanan diğer tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bir an önce adaletin tesis edilmesi ve bundan sonra yaşanabilecek olaylara karşı caydırıcı cezaların gelmesini istiyoruz.

Cezaların yanı sıra bu saldırılar gerçekleşmeden, koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamında görev yapacak sosyal çalışmacı sayılarının da arttırılarak müdahale edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Çocuklara yönelik yapılan istismar vakalarının bir daha yaşanmaması adına toplum olarak dayanışma çağrısında bulunuyoruz."

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR