TKDK’dan yatırımcıya 400 milyon TL hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörü Cengiz Dikici, 6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 400 milyon TL tutarında hibe desteği vereceklerini söyledi. TKDK’nın 6. Çağrı döneminde “Çiftlik Faaliye

Amasya 16.05.2019 14:55:00 0
TKDK’dan yatırımcıya 400 milyon TL hibe
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörü Cengiz Dikici, 6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 400 milyon TL tutarında hibe desteği vereceklerini söyledi.

TKDK’nın 6. Çağrı döneminde “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” başlığı kapsamında çağrı ilanına çıktıklarını ve bu kapsamdaki projeleri kabul edeceklerini belirten Dikici, “Kurumumuz bu çağrıda; süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, fide ve fidan ile çiçek soğanı üretim yatırımlarını, ülkemizin önemli bir potansiyeli sahip olduğu, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi yatırımlarını, zanaatkarlık, yöresel tarım ve gıda ürünlerinin üretimini, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetlerini, kültür balıkçılığını, yenilebilir enerji tesisleri ile kooperatif ve üretici örgütleri için makine parkları kurulumuna yönelik projelere yüzde 55 oranında hibe desteği vereceğini kaydetti. Ayrıca hibe desteği ile gerçekleştirilecek yatırımlarda vergi muafiyeti söz konusu olacak. Hazırlanan projeler 8 Temmuz 2019 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 23 Ağustos 2019, saat 18.00’dir” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR