Yüreğir Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

YÜREĞİR BELEDİYESİ İLE HİZMET-İŞ SENDİKASI ARASINDA SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ ANLAŞMA İLE SONUÇLANDI. İŞÇİ ÜCRETLERİNE İLK YIL YÜZDE 17, İKİNCİ YIL İÇİN ENFLASYON + 3 ORANINDA ZAM YAPILDI.

Adana 20.09.2020 09:39:58 0
Yüreğir Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüreğir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. İşçi ücretlerine ilk yıl yüzde 17, ikinci yıl için enflasyon + 3 oranında zam yapıldı.

2020-2022 yıllarını kapsayan sözleşme ile işçilerin maaşlarına sosyal yardımlarla birlikte ilk yıl yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapılmış olacak.

İmza töreninde konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Biz Yüreğir Belediyesi olarak çalışanlarımızın maaşlarının günü gününe ödenmesi noktasında çok üst düzey hassasiyeti olan bir belediyeyiz. Çalışanlarımızı ailemizin birer ferdi gibi görüyoruz.

Onların yerine kendimizi koyuyoruz. Onların akşam evlerinde rahat uyumaları için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda, bu aile ortamında yapılan sözleşme belediyemize, sendikamıza, tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Elimizden gelen gayreti gösterdik. Belediyemizin imkanları doğrultusunda olabilecek en iyi oranı vermeye çabaladık. İnşallah yakın zamanda İmar A.Ş.

çalışanlarımızla ilgili de sendikal görüşme süreci başlayacak. Allah mahcup etmesin. Yüreğir Belediyesi olarak biz hep birlikte el birliği ile Yüreğir halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR