Vektörel hastalıklara karşı mücadele

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ADANA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ İLE BİRLİKTE SEYHAN, CEYHAN, YÜREĞİR, KOZAN VE SARIÇAM İLÇELERİNDE VEKTÖREL HASTALIKLARA KARŞI İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE MÜCADELE EDİYOR.

Adana 23.09.2020 12:49:47 0
Vektörel hastalıklara karşı mücadele
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Seyhan, Ceyhan, Yüreğir, Kozan ve Sarıçam ilçelerinde vektörel hastalıklara karşı iş birliği içerisinde mücadele ediyor.

Yaz mevsiminin uzun sürmesi ve sıcaklık artışlarının devam etmesine bağlı olarak bölgede hastalıkları diğer hayvanlara taşıyan sinek popülasyonunda artış meydana geldi. Üçgün Hastalığı, Mavi Dil Hastalığı, Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı gibi vektörel hastalıklarla mücadele kapsamında harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak yoğun ilaçlama ve mücadele çalışması başlattı.

Özellikle hayvancılık işletmelerinin çevresinde hastalıkları taşıyan ve bulaştıran sinek ile vektörlerin üreyip çoğalmasına elverişli olan bataklık, sulama kanalları kenarı, sulak alanlar çevresinde ekipler ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Seyhan, Ceyhan, Yüreğir, Kozan ve Sarıçam ilçelerinde sivrisinek ve vektörle mücadelenin önemine dikkat çeken Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk, "Başkanımız Zeydan Karalar’ın talimatı ile vektörle mücadeleye başlamıştık. Köylerde sivrisineklere yayılım kaynağı oluşturan özellikle sulak alanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak bu hastalıkların yayılmasının en önemli nedeni olan vektörle mücadelemizi tüm ilçelerimizde gerçekleştireceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR