Pink Martini 18 Mayıs’ta Adana’da

Dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye gelecek olan Pink Martini, 18 Mayıs’ta Adana’da konser verecek.“Sympathique”, “Hang on Little Tomato”, “Hey Eugene!”, “Splendor in the Grass”, “Joy to the World”, “1969”, “A Retrospec

Adana 13.05.2019 12:36:16 0
Pink Martini 18 Mayıs’ta Adana’da
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye gelecek olan Pink Martini, 18 Mayıs’ta Adana’da konser verecek.

“Sympathique”, “Hang on Little Tomato”, “Hey Eugene!”, “Splendor in the Grass”, “Joy to the World”, “1969”, “A Retrospective”, “Get Happy”, “Dream A Little Dream” ve “Je Dis Oui” albümleriyle Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan, her albümü ile altın ve platin plak kazanan Pink Martini, dünya turnesi kapsamında 14-21 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’deki hayranları ile buluşacak.

En son yayınladıkları stüdyo albümleri “Je Dis Oui” de unutulmaz eserlerle yepyeni şarkıları yorumlayan grup, Türk sevenlerine de büyük bir sürpriz yaparak, “Aşkım Bahardı” şarkısına yer vermişti.

Kendilerini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirerek modern bir formda sunan müzik arkeologları” olarak tarif eden topluluğun şarkıları, The West Wing’den Desperate Houseviwes’a kadar birçok dizi ve filmde de yer buldu.

Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren topluluk, China Forbes’un sıcak vokali, zengin repertuvarları ve sürprizleri ile hayranlarıyla buluşacak.

Grubun Türkiye turnesi kapsamında konser vereceği tarih ve yerler şu şekilde:

14 Mayıs Bursa – Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

16 Mayıs İstanbul – Volkswagen Arena

17 Mayıs İzmir - İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

18 Mayıs Adana - Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu

20 Mayıs Ankara – Congresium Ankara

21 Mayıs Konya - Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum

Pink Martini hakkında

Pink Martini 1994 yılında klasik piyano eğitimi alan Harvard mezunu Thomas M. Lauderdale tarafından Portland’da kuruldu.

Pink Martini kurulduğu günlerde politik tavrı olan, sivil toplum örgütlerinin yardım ve bilinçlendirme amaçlı organizasyonlarında sahneye çıkan bir orkestra olarak yola çıkmıştı. Thomas M. Lauderdale’in Harvard’dan sınıf arkadaşı China Forbes, orkestraya 1995’te katıldı.

The Boston Pops, San Francisco Senfoni Orkestrası, Hollywood Bowl Orkestrası ve Los Angeles Filarmoni orkestrası gibi ünlü orkestralarla zengin bir evrensellik yakalayan Pink Martini daha önceki üç albümüyle 2 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.

Pink Martini “Sympathique” adlı ilk albümlerini 1997’de yayınlar yayınlamaz Fransa’nın ünlü Victoires de la Musique ödüllerinde “Yılın Şarkısı” ve “En İyi Yeni Sanatçı” kategorilerinde aday olarak uluslararası bir fenomen haline geldi.

2004, yılında yayınlanan ikinci albümleri “Hang on Little Tomato”, Amazon albüm satışları listesinde 1 numara olmayı başardı. Grubun üçüncü albümleri “Hey Eugene”, hem Billboard en çok satan albümler listesinde ilk 30’da yer aldı hem de ikinci kez Amazon albüm satış listelerinde 1 numara olmayı başardı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR