Adana yerel basınından Yargı Reformu Paketi’ne tepki

Adana’da Yayın Yapan Yerel Gazeteler, Yargı Reformu Paketi’nde Yer Alan Resmi İlan Statüsünde Olan İcra İlanlarinin Yerel Gazetelerde Yayınlanma Zorunluluğunun Kaldırılmasına Tepki Gösterdi.

Adana 13.06.2019 16:11:00 0
Adana yerel basınından Yargı Reformu Paketi’ne tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adana’da yerel gazeteler, Yargı Reformu Paketi’nde yer alan resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Yargı Reformu Paketi’nde yer alan resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik tepki, Adana’da da sürdü. Kentteki yerel gazeteler sürmanşetlerinden “Mahalli gazeteler yok olmasın” yazılı kuşak spotlarıyla yasa tasarısına tepki gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, yasanın iptal edilmesi gerektiğini ve TBMM nezdinde konunun tüm taraflarıyla bir araya geleceklerini belirterek, “Yerel basın girdilerdeki artışın yanı sıra ekonomideki daralmaya paralel olarak çok zor şartlar altında var olma savaşı vermektedir. Böyle bir süreçte gündeme alınan taslak bu şekilde yasalaştığı taktirde, yerel basın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR