5 Ocak Stadı’nın çimleri bozuldu

DÜN TFF 1.LİG’İN 2.HAFTASINDA EVİNDE BOLUSPOR’U AĞIRLAYAN VE 1-1 BERABERE KALAN ADANA DEMİRSPOR, STADYUMUN ZEMİN VE ÇİMİNİN KALİTESİZLİĞİ NEDENİYLE OLUMSUZLUK YAŞADI.

Adana 22.09.2020 12:28:32 0
5 Ocak Stadı’nın çimleri bozuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye’de bugüne kadar stat zeminleri arasında örnek gösterilen Adana 5 Ocak Stadı’nın çimleri, bu sezon alarm veriyor. Bakımsızlıktan yer yer bozulan çimler yüzünden oynanan futbol kalitesinin de düştüğünü dile getiren seyirciler, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiler.

1938 yılında açılan 16 bin 95 kişilik 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu, 1975 ve 1988 yıllarında yapılan tadilatlarla bugünkü halini aldı. Türkiye’nin en düzgün zeminine sahip stadyumlarından birisi olan gösterilen stat, yeni stadın bitme arifesinde, ilgisizlikten bu sezon iyice bozuldu.

Geçen seneye kadar maçlarda zemin nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşamayan takımlar, bu sene önemli bölümü solan çimin kalitesizliği nedeniyle ciddi performans düşüklüğü yaşıyor.

Dün TFF 1.Lig’in 2.haftasında evinde Boluspor’u ağırlayan ve 1-1 berabere kalan Adana Demirspor, stadyumun zemin ve çiminin kalitesizliği nedeniyle olumsuzluk yaşadı. Taraftarlar ve spor camiası da köşe yazılarıyla sosyal medyada stadyumun çim ve zemin kalitesizliğine eleştirilerde bulundu.

Öte yandan UEFA standartlarında yapılan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadyumu’nun ne zaman faaliyete gireceği belirsizliğini korurken taraftarlar da biran önce yeni stadın açılmasını bekliyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR