25 Mayıs 2012 Cuma

Sünnet, barbarca ve aptalca mı?

Russell Crovve tartışma çıkaran "Sünnet barbarca ve aptalca. Siz kimsiniz ki doğal olanı düzeltiyorsunuz?" çıkışını sorgulayan Hürriyet yazarı bu işin 'usta'sının kapısını çaldı

20 Haziran 2011 Pazartesi 15:43
Sünnet, barbarca ve aptalca mı?
adres.gen.tr
Site Ekle
Avustralyalı ünlü aktör Russell Crovve'un "Sünnet barbarca ve aptalca. Siz kimsiniz ki doğal olanı düzeltiyorsunuz? Tanrı'nın gerçekten bir parça deri bağışına ihtiyacı var mı? Bebekler mükemmeldir' sözleri Yuhudi ve Müslümanları ayağa kaldırmış ve protestolar artınca endişelenen aktör' Yanlış anlaşıldım. Kimseyi incitmek istemedim' diye geri adım atmıştı.

"Peki, gerçek ne? Sünnet faydalı mı, faydasız mı? Ya da aptalca mı?" diye sorgulayan Hürriyet yazarı Rahmi Turan, 48 yılda 121 bin çocuğu sünnet eden Kemal Özkan'ın bilgisine başvurdu.

Turan, dünyada lokal anestezi ile "acısız sünneti" başlatan Kemal Özkan'ın sünnet konusunda söylediklerini şöyle aktardı:"

"Sünnet, günümüzden 6500 yıl evvel, MÖ 3500 yıllarında başladı. İlk uygulama Hazreti İbrahim tarafından, 13 günlük bebek olan oğlu İshak'a ve 13 yaşındaki İsmail'e yapıldı. 85 yaşındaki Hz. İbrahim, aynı gün kendi kendini de sünnet etti.

İbrahim Peygamber, bu sünnetleri çakmaktaşı ile gerçekleştirdi. Daha sonraki asırlarda her türlü kesici âlet kullanılarak sünnet yapıldı ve lazerle noktalandı. Lazeri dünyada ilk ve son defa kullanan benim. Tüm tecrübelerin ışığında 'Koter'le yapılan lokal anestezili cerrahi sünnetin en sağlıklı sünnet olduğu sonucuna vardım.

***

Hollvvood'un ünlü aktörü Russell Crovve, hazin bir yanılgı içindedir. Çünkü, sünnetin sağlık açısından faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bulunuyor:

• Penis kanseri, genellikle sünnet olmamış toplumlarda görülür. Sünnet, penis kanserini büyük ölçüde önler. Sünnetsiz erkeklerde penis kanseri çok daha fazla görülür. Eşlerinde ise rahim ağzı kanserine daha sık rastlanır.
• Sünnet olan erkeklerde cinsel temasla bulaşan hastalıklar ve idrar yolları iltihapları daha az görülür.
• Sünnetlilerde, (Boanitis, Posthitis gibi) sünnet derisi hastalıkları olmaz.
• Sünnet derisi altında toplanan idrar, sonuçta iltihaba dönüşür ve böbreklere de zarar veren hastalıklara yol açar. Sünnet, o bölgenin temiz kalmasını sağlar.
• Sünnet derisinin altındaki salgının birikimiyle taşlar oluşur.
• Sünnetlilerde penis başı hassasiyeti azaldığı için erken boşalma olayı daha azdır.
• Sünnet olmayanlarda, meninin deri altında kalması nedeniyle kısırlık oluşabilir.
• Yapılan bilimsel çalışmalara göre, sünnetli erkeklerin AİDS hastalığına yakalanma riski, sünnetsiz erkeklere göre altı kat azdır.
• Sünnetli erkekler eşlerini cinsel yönden daha çok mutlu eder.

***

Sünnetin yaşı vardır. Çocuk her yaşta sünnet edilmez! Ben, 9 aylığa kadar olan çocuklarla 6 ve daha üstü yaşlardaki çocukları sünnet ederim. 1-5 yaşları çocukların psikososyal gelişme devreleridir. Bu yaşlarda çocukta. Pipilerini kavbetme korkusu vardır. Anne ve de babalık son derece kuvvetlidir. Bu yaşlarda yapılacak sünnet psikolojik travmalara sebep olur. 6 yaşından sonra bu psikososyal devre, bir durgunluğa girer ve ergenlik çağına kadar devam eder. İdeal sünnet yaşı altı ve üstüdür.
Ünlü sünnetçi Kemal Özkan böyle diyor.
Demek ki "Sünnet aptalca" diye Russell Crovve saçmalamış oluyor.

Yaşam Haberleri için TIKLAYIN



Doğuda Bir Marka Doğuyor…

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

ANKET Sonuçlar Tümü

?Evin Reisi Kim Olmalı?

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK OKUNANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:

e-gazete

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV