25 Mayıs 2012 Cuma

29 şehir için yoğun kar uyarısı

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı yoğunluğunu arttıracak. Kar yağışının bu akşam geç saatlerden itibaren İstanbul'u terketmesi bekleniyor.

17 Şubat 2012 Cuma 20:02
29 şehir için yoğun kar uyarısı
adres.gen.tr
Site Ekle

Yapılan açıklamada, "İstanbul'da kar yağışının bu akşam geç saatlere kadar aralıklarla devam etmesi ve sonrasında İstanbul'u terk etmesi bekleniyor" denildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülen kar yağışları; Batı Karadeniz (Bartın, Kastamonu, Bolu, Karabük, Zonguldak, Düzce, Sinop), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ile Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimleri), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı (Bitlis, Muş, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Malatya, Şırnak, Hakkari) ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde yoğun olacak.

Tahminlere göre, yoğun kar yağışları yarın etkisini kaybedecek. İç Anadolu bölgesi geneli, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Ege'de rüzgar yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli (40-60 km/saat) esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte, kar yağışı ve yerde kar örtüsü olan bölgelerde tipi bekleniyor.

Açıklamada, hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek aksaklıklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

DOĞU KARADENİZ'DE ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde yeniden kar yağışı başlaması nedeniyle çığ tehlikesi uyarısında bulunuldu.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre 17-20 Şubat tarihleri arasında, Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinin yüksek kesimlerinde mevcut kar örtüsünün üzerine yeni kar yağışı beklendiği belirtildi.

Yeni kar yağışı ile bölgede çığ tehlikesi bulunduğu bildirilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

İSTANBUL

İstanbul'da kar yağışı özellikle gece saatlerinde Hadımköy, Zekeriyaköy, Beykoz, Şile, Kartal ve Ümraniye'nin yükseklerinde etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre kar kalınlığı Beykoz ve Şile'nin köyleri ile Aydos'da 20, Zekeriyaköy'de 16, Çamlıca ve Çekmeköy'de 12, Ümraniye ve Hadımköy'de 7 cm'ye ulaştı.

Yapılan açıklamada, "Kar yağışının bu akşam geç saatlere kadar aralıklarla devam etmesi ve sonrasında İstanbul'u terk etmesi bekleniyor" denildi.

Doğuda Bir Marka Doğuyor…

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

ANKET Sonuçlar Tümü

?Evin Reisi Kim Olmalı?

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK OKUNANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:

e-gazete

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV