25 Mayıs 2012 Cuma

Aliyev: Erken teşhis ergen kurtarır

Zirve Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev, ergenlik döneminde öfkenin, buz dağının üstünde görülen kısım gibi olduğunu söyledi.  

26 Aralık 2011 Pazartesi 12:26
Aliyev: Erken teşhis ergen kurtarır
adres.gen.tr
Site Ekle
Zirve Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev, ergenlik döneminde öfkenin, buz dağının üstünde görülen kısım gibi olduğunu söyledi.
    
Aliyev, Gaziantep Güney Eğitim Kurumları Özel Mutafoğlu Lisesi’nin düzenlediği “Anne Eğitimi Seminerleri” programında anne ve babalara ergenlik konusunda önemli mesajlar verdi. Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev, anne- babaların aslında buz dağının altında kalan kısma dikkat etmeleri ve bir anlık öfkeyle ergeni kaybetmemeleri gerektiğini belirtti.
Ergenlerde öfkenin; duygularının engellendiğinde, tehdit algılandığında, onlar için önemli olan şeylere saldırıldığında ortaya çıktığını söyleyen Dr. Aliyev, öfkenin ortaya çıkması için çok ciddi bir problemin gerekmediğini, çok basitçe ve onlar için önemli olan bir şeye önem vermemenin yeterli olduğunu ifade etti.
    
Dr. Aliyev’e, “Ergenin kaybedilmemesi için aile içi tutumlar, öfke kontrolünde önemlidir. Öfkeli ergen, karşısında akli salim sakin yetişkinler görmek ister. Ailelerin ergenlerde ortaya çıkan öfkeyi aslında bir avantaj olarak görmesi gerekir, çünkü bu durum sonradan oluşacak olumsuzlukların habercisidir. Erken teşhis ergen kurtarır. Anne babalar öfkeli ergenle beraber öfkelenmemeli, kızmamalı ve daha çok öfkenin altında yatan duyguları öğrenmeye çalışmalıdırlar. Anne baba, ergenle öfkelendiği ortamda ve zamanda değil, farklı bir mekanda ve ergenin sakinleştiği bir zamanda görüşmelidir. Sağlıklı bir iletişim için bu ön şarttır.” diye konuştu.
    
Ramin Aliyev, ergeni öfkelendiren başlıca nedenler ise şöyle sıraladı: “Tehdit algılaması, engellenmesi, başarısızlık, planlarının yolunda gitmemesi, önemsenmemek, karara katmamak, dışlanmak, endişe ve kıyaslanmak.”


Doğuda Bir Marka Doğuyor…

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

ANKET Sonuçlar Tümü

?Evin Reisi Kim Olmalı?

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK OKUNANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:

e-gazete

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV