Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "1944 yılının 17-18 Mayıs gecesi yaklaşık 250 bin Kırım Tatarı ana vatanlarından kopartıldı. Gayri insani koşullarda gerçekleşen bu yolculuk sırasında on binlerce Kırım Tatarı hayatını kaybetti. Bu sürgünlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çerkes ve Kırım Tatar sürgünlerinin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Aksoy, 1944 yılının 17-18 Mayıs gecesi yaklaşık 250 bin Kırım Tatarı’nın ana vatanlarından koparılıp kilometrelerce uzağa sürüldüğünü anımsattı. Gayri insani koşullarda gerçekleşen yolculuk sırasında on binlerce Kırım Tatarı’nın hayatını kaybettiğini belirten Aksoy, "Birçoğu maruz kaldıkları ağır sürgün hayatında vatanlarından uzakta yaşamını yitirdi. Bugün yüz bini aşkın Kırım Tatarı anayurduna hasret, gurbette hayatını sürdürüyor. Bilindiği gibi 21 Mayıs günü tarihe ’Çerkes Sürgünü’ adıyla geçen trajedinin yıl dönümü olarak anılıyor. Çarlık Rusya’sının Kafkasları istilası döneminde Kafkas halkları yüz binlerce kayıp verdi. Sağ kalanlardan pek çoğu anayurtlarından sürgün edildi ve Anadolu’ya sığınmak zorunda kaldı. Bu trajedinin acısı bugün dahi hafızalarda yaşıyor. Bu sürgünler sırasında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: "Bugün yüz bini aşkın Kırım Tatarı anayurduna hasret, gurbette hayatını sürdürüyor"
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "1944 yılının 17-18 Mayıs gecesi yaklaşık 250 bin Kırım Tatarı ana vatanlarından kopartıldı. Gayri insani koşullarda gerçekleşen bu yolculuk sırasında on binlerce Kırım Tatarı hayatını kaybetti. Bu sürgünlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz" dedi.

YORUM EKLE
1
Muş’ta iş birliği protokolü imzalandı
2
Opr. Dr. İdris Elmas, batık tırnak bakımı hakkında...
3
Eker Süt, Oyunu Değiştirenler Ödülü’nü aldı
4
Kurulan şirket sayısı Nisan’da arttı
5
Bedia Akartürk’ten kestane şekeri üreticilerine...
6
Antalya’da ölümüne darp edilen annenin hukuk...
7
Çavdarhisar’da resim sergisi
8
Payitaht Abdülhamid ve Bursa Mehter Takımı Fransa’yı...
9
Selçuk Çebi’den TTSO ziyaret
10
Çelik çifti Ramazan Sokağı’nda
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:00

GÜNEŞ
07:40

ÖĞLE
13:29

İKİNDİ
16:31

AKŞAM
18:56

YATSI
20:25
SIRADAKİ HABER