25 Mayıs 2012 Cuma

Prof.'tan vatandaşlara termal kür çağrısı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Uluslararası Tıbbi Hidroloji ve Klimatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, her insanın senede bir kere termal kürden yararlanması gerektiğini söyledi.

27 Mart 2011 Pazar 10:01
Prof.'tan vatandaşlara termal kür çağrısı
adres.gen.tr
Site Ekle

Karagülle, Denizli'de farklı sektörlerden bir araya gelerek Akköy ilçesi Gölemezli beldesinde 30 milyon lira harcayarak Pamukkale Gül Termal Tatil köyünü kuran işadamları Özgür Usta, Nihat Aracı ve Cengiz Gezici'nin şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmak için sözleşme imzaladı.

Türkiye Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Başkanı da olan Karagülle, Pamukkale'de yaşanan kürizmin genellikle bir günlük ziyaretler şeklinde gerçekleştirildiğini, bunun uzun süre sağlık turizmi şeklinde yapılabilmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirtti

Geleneksel termal su kullanımını geliştirmek gerektiğini ifade eden Karagülle, "Bizim burada yapmış olduğumuz bir araştırma gösterdi ki burada alınan 15 günlük kür, insanları daha sağlıklı kılıyor. Şekeri, tansiyonu yüksekse düşüyor. Vücut fonksiyonları gelişiyor. Bunu suya girerek faydalanmak yapıyor. İnsanların sağlıkları bu suyla normale dönüyor, sıkıntılarından kurtuluyor. 10 gün sonra bütün vücut fonksiyonları normale dönüyor. Yine bütün araştırmalar gösteriyor ki 10 günlük küre giden bir insan 3-6-9 ay süreyle kür ihtiyacını karşılamış oluyor." dedi.

"Kaplıca alışkanlık yapıyor" şeklinde bir anlayışın olduğunu anlatan Karagülle, ''Kaplıca alışkanlık değil, gereksinim ola bir şeyin tekrar elde edilmesidir. Nasıl su bir gereksinimse bu da bir gereksinimdir. Nasıl insanın günlük yaşantısında 2 litre suya ihtiyacı varsa aslında günümüz insanının senelik 15 günlük küre ihtiyacı vardır. Bunu düzenli olarak yapmak sağlımızın düzenli olarak çalışması demektir." diye konuştu.

Doğuda Bir Marka Doğuyor…

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

ANKET Sonuçlar Tümü

?Evin Reisi Kim Olmalı?

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK OKUNANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:

e-gazete

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV