Sosyete Davetleri

Gelir seviyesi yüksek elit tabaka, daima magazin dünyasının ilgi alanında olmuştur.

Magazin 19.02.2019 22:38:57 0
Sosyete Davetleri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gelir seviyesi yüksek elit tabaka, daima magazin dünyasının ilgi alanında olmuştur. Bunun en önemli nedeni ise, halkın bu tabakaya karşı beslediği merak duygusudur. Geniş bir kitlenin merak duygusunu tatmin edecek şekilde haber içeriği oluşturan medya organları, birçok kişiyi takip listesine almıştır.

‘Sosyete’ olarak tanımlanan kitle, genellikle ünlü kesiminin de bir üst tabakasını oluşturmaktadır. Dolayısıyla magazin muhabirlerinin, sıradan yerlerde onlara ulaşması mümkün olmayabilir. Daha seçkin ve  sakin yerlerde vakit geçirmeyi tercih etmektedirler. Bununla birlikte daima magazin dünyası içinde yer edinmek isteyen sosyete kesimin de varlığı bilinmektedir. Özellikle , magazin ve magazinin bir parçası olmak isteyen sosyete kişiler tarafından iyi bir fırsat olmaktadır.

Sosyete davetlerinin büyük çoğunluğu benzer temalar etrafında şekillenmektedir. Lüks bir restoranın ya da bir vakfın açılış töreni, düğün organizasyonu gibi etkinlikler, sosyete camiasını bir araya toplayan elit aktiviteler olarak değerlendirilebilir.

Sosyete davetleri, genellikle basına kapalı bir ortam içerisinde gerçekleştirilir. Bu durum magazin muhabiri ve halkın merak duygusunu daha fazla harekete geçirecektir. Giriş kapısında haber içeriği oluşturmak üzere hazır bekleyen muhabirler, dünya magazin haberleri için gerekli olan bilgileri elde edecektir. Davette sosyal ya da ekonomik olarak dünyaca ün kazanmış herhangi biri mevcut değil ise haber kaynağının hitap ettiği kitle de yerel sınırlar içinde kalacaktır.

Davetlerde magazinsel olarak dikkat edilen temel unsurlar vardır. Ün sahibi kişilerin kıyafet kombini incelenir. Dedikoduya benzer bir tarzda yorumlanarak, eğlenceli ve ilgi uyandırıcı bir şekilde halka servis edilir. Böylece merak, ilgi ve takip isteği canlı tutularak sektörün ilerlemesi sağlanır.. Davet öncesi sosyete kişi ile röportaj yapmak, özel ya da iş hayatına ilişkin açıklamalarını  haber kaymağında göstermek de bu davetlerin klasik ritüellerinden biridir. Aynı zamanda bu tür organizasyonları, haber değeri taşır hale getirebilmek için güncellik de önemli olmaktadır. Güncel olayları takip etme isteği her zaman daha yoğun olmaktadır.

Sosyete kesimin katıldığı davetlerin, büyük çoğunluğunu önde gelen iş adamları ve aileleri oluşturmaktadır. Sıralamayı müzik, resim gibi alanlarda başarıya ulaşmış elit sanatçılar takip etmektedir.

Detaylı bilgi için;


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR