Bişar ULUTAŞ


1 Haziran İyi Bir Tanıtım Oldu

1 Haziran İyi Bir Tanıtım Oldu


Tarihler 1 Haziran'ı gösterdiğinde, ilk kez uluslar arası bir tanıtımda Van olarak dünyada önemli bir başarıya imza attık. Çünkü kentimiz,51 bin 793 kişinin yaptığı kahvaltı ile 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekorunu eline aldı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Bu rekor 18 bin 941 kişiyle daha önce Amerika'ya aitti.

Artık ilimize ait bir rekor elde edilmiş oldu.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde gerçekleşen Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere birçok kurum-kuruluş ve sivil toplum örgütünün destek verdiği 'Dünyanın En Kalabalık Van Kahvaltısı' rekor denemesi için, vatandaşlar 1 Haziran'da erken saatlerde Van Kalesi'nin yanındaki Atatürk Kültür Parkı'na akın etti.

Binlerce vatandaş araçlarını kaleden çok uzak bölgelere park ederek, ailesiyle birlikte dakikalarca yürüyerek etkinliğin gerçekleştiği parka geldi. Organizasyon kapsamında 25 bin sandalye ve 6 bin masanın yerleştirildiği alana insanlar sığmadı. Onbinlerce kişi geri dönmek zorunda kaldı ve onbinlerce insan da parkta boş bulduğu yere çömeldi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Milletvekilleri, bölgeden ve ülkenin farklı şehirlerinden gelen yüzlerce davetli ve binlerce vatandaş…

İnanın bu rekor küçümsenmemeli.
Zira hepimiz akşam evlerimizde televizyonu açtığımızda ana haber bültenlerinde Van'daki bu etkinliği izledik. Bu etkinlikler bacasız fabrika gibidir. Yine bu etkinlikler kentlerin imajı açısından büyük bir önem arz eder.

Düşünün Van terörle veya şiddetle değil, kahvaltısı ile gündeme geliyor.
Böylesi tanıtımlar, çok büyük ehemmiyet taşır.
Bu organizasyonda elbette ki hatalar ve eksiklikler olmuş olabilir; ama küçümsemek ve basite almamak lazım.

Nitekim Bakan Yılmaz konuşmasında oldukça güzel bir konuya temas etti ve; 'Van'ın çok güzel değerleri var. Biz bu değerleri barış ve huzur ortamında halkımızın refahına dönüştürmek istiyoruz. Van kahvaltısını artık tüm dünya bilecek, bütün dünyayı artık Van'da misafir etmek istiyoruz. Etnik yapısı ne olursa olsun, mezhebi, dini ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, herkes birlikte Van'a sahip çıkıyor' dedi.

Kahvaltı rekorunun kırılmasında en büyük emeklerden biri şüphesiz Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile yönetimdeki arkadaşlar ve personellerindir. Çünkü inanın onlar geceli-gündüzlü çalışarak bu organizasyonun hatasız geçmesi için çabaladılar.
Yine kahvaltıcı esnafımız çok büyük emekler harcadı.

Sütçü Fevzi, Sütçü Kenan, Bak Hele Bak lakabıyla tanıdığımız Yusuf Konak başta olmak üzere, emeği geçen tüm kahvaltıcı esnafına teşekkür ediyoruz.
Etkinlik alanında çöp toplayan vatandaşımızdan tutun da, horon tepen veya halay çeken her ferde kadar, ter döken herkesin bu rekorun kırılmasında payı büyük.

Yusuf Konak ağabeyimiz önceki gün söz konusu rekorun kırılmasında payı olanlardan biri olarak bizleri, yani basın mensuplarını gösterdi. Gazetecilere kendi mekanında bir kahvaltı programı tertipledi.

Ben kendisine çok teşekkür ediyorum.
İnanın bir Vanlı olarak şehrimizin her zaman için beyaz haberlerle anılmasını istiyoruz.
Tek bir gün ilimizde olumsuz bir haber çıksın istemiyoruz.
Bu kadim şehrimizin güzelliklerle anılması hepimizin arzusudur.

Van TSO Başkanı Necdet Takva da zaten böylesi organizasyonlarda tek bir kişi veya tek bir kurumun çabasıyla iyi bir netice alınamayacağını söyledi. Takva, Van Kahvaltısı bildiğiniz gibi ilimizin en çok bilinen markasıydı. Bu rekorun kırılması kentin tanıtımı açısından büyük bir kazançtır. Van Kahvaltısı en çok bilinen markalarımızdan biriydi. Bu rekor bir kişiyle veya bir kurumla kırılmamıştır. Kent bütünüyle elde edilmiştir. Topyekûn bir çalışma sonucu gerçekleşmiştir. O yüzden bir kent bütünlüğü içinde böyle uluslar arası bir rekor kırılmıştır. Bundan sonra da dünya rekoru kırmış bir kentin bireyleri olarak, enerjimizi çok daha etkin kullanacağımıza inanıyorum' ifadelerini kullandı.
Bizler de, böylesine büyük bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmeyi borç biliyoruz.

Umarım önümüzdeki süreçte Van'ımızla ilgili beyaz haberler yapmayı sürdürürüz.

Son söz; birileri için basit bir rekor olabilir; ancak 1 Haziran'daki organizasyon küçümsenmemeli…