Yaratıcı Zihinler Van'da Kapıştı: Maraton'da Geleceğin Girişimcileri Ödülleri Topladı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnnovan Fikir Maratonu ile girişimcileri geleceğe taşıyor.

Van 29.04.2024 12:58:29 0
Yaratıcı Zihinler Van
Tarih: 29.04.2024 12:58

Van'da girişimcilerin yeni mekanı: İnnovan Fikir Maratonu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ), İnnovan Girişimcilik Merkezi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğinde yenilikçi girişimci ruhları bir araya getiren 'İnnovan Girişimcilik Fikir Maratonu'nu başarılı bir şekilde düzenledi. 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde İnnovan Girişimcilik Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, farklı alanlardaki yenilikçi fikirleri öne çıkardı. 

GENÇ GİRİŞİMCİLERDEN YARATICI FİKİRLER

Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş'ın da katılım gösterdiği etkinlikte, üniversite öğrencileri ve 18-35 yaş arası girişimci adayları, ön eleme sürecinin ardından kalan 20 takımla maratonun ikinci aşamasına katılım hakkı kazandı. Fikirlerini iş modellerine dönüştürmek isteyen genç girişimciler, bu etkinlikte maraton öncesi enerjilerini ve girişimcilik ruhlarını sergileme şansı yakaladılar. 

ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDEKİ YENİLİKÇİ FİKİRLER ÖNE ÇIKIYOR

Teknoloji, tarım, afet yönetimi, eğitim, hayvancılık, gıda güvenliği ve daha pek çok alanda yenilikçi fikirlerle girişimci adaylarına, fikirlerini geliştirmek üzere kapsamlı destekler sağlandı. Girişimcilik merkezi müdürü ve uzmanların bilgi aktarımında bulunduğu maratonda, jüri üyeleri takımların sunumlarını büyük bir dikkatle dinleyerek değerlendirmelerde bulundular. 

İNNOVAN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİNDE YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Jüri puanlamaları sonucunda seçilen 10 başarılı girişim fikri, İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin Ön Kuluçka Programı'na girmeye hak kazandı. Bu programla birlikte fikirlerini bir sonraki aşamaya taşıyacak olan girişimciler, ilk üç dereceye girenlerin çeşitli ödüllerle ödüllendirileceği, programın sonunda ise tüm girişimci adaylarının fikirlerini ticaret dünyasına sunacakları aşamaya getirme imkanı bulacaklar. 

GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Üç aylık eğitim, danışmanlık ve mentorluk programlarının yer alacağı sportif etkinlikler, katılımcılara yeni nesil girişimcilik alanında temel becerileri kazandıracak. Ortak çalışma alanları ve geniş bir ağ desteği de sağlayacak olan Innnovan Girişimcilik Merkezi, girişimci adayları için bir sıçrama tahtası olma yolunda önemli adımlar atıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR