Van'da vakalar arttı, Başhekimden grip uyarısı geldi

Van'da soğuk havaların gelmesiyle birlikte birçok kişide soğuk algınlığı ve solunum hastalıkları rahatsızlığı göründü. Başhekimden uyarı geldi

Sağlık 5.01.2024 16:07:00 0
Van
Tarih: 05.01.2024 16:07 Güncelleme: 05.01.2024 16:46

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte birçok kişide "ortalık hastalığı" olarak söylenen soğuk algınlığı ve solunum hastalıkları rahatsızlıkları görünüyor. Başhekim Remzi Sarıkaya'dan ise uyarı geldi.

Remzi Sarıkaya, "Gripten korunmak için yapılması gerekenler" başlığını kullanarak paylaşım yaptı. Sarıkaya'nın uyardığı etkenler ise şöyle:

   Gripten korunmanın en önemli yollarından biri de kişisel hijyen kurallarına dikkat etmek ve ellerin bol su ve sabun ile yıkanmasıdır.
   Kalabalık ortamlarda uzun süre bulunmak grip bulaşmasında etkili olduğundan, gerekli olmadıkça bu gibi ortamlardan uzak durulması önerilmektedir.
   Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalıdır.
   Ağız, burun ve gözlere kirli eller ile temas edilmemelidir.
   Hastanın temas ettiği veya virüsün bulaşmış olabileceği sık kullanılan ve dokunulan yüzeyler sık sık temizlenmelidir. Bu yüzeylerin sık sık temizlenmesi ve ellerin sık sık yıkanması bulaşma riskini de en aza indirecektir.
   Grip virüsünün yayılmasını önlemek için, yüzeylerin(masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri, mutfak tezgahı, oyuncaklar, vb.) günlük temizlikte kullanılan deterjanlar ve çamaşır suyu ile temizlenmesi yeterlidir.
   Hastalara ait çarşaf, çamaşır, havlu ve kap kacağın ayrı olarak yıkanmasına gerek yoktur. Ancak hastaya ait eşyalar yıkanmadan başkası tarafından kullanılmamalıdır.
 


YAZARLAR