Van'da hasta çocuklar yararına konser

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Çocuk Hematoloji Servisinde yatan çocukların ihtiyaçlarına bağışlanmak üzere 'Moral ve Motivasyon Günleri' konseri gerçekleştirildi.

Sağlık 18.02.2024 23:10:00 0
Van
Tarih: 18.02.2024 23:10 Güncelleme: 19.02.2024 01:48

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Türk Halk Müziği Korosu tarafından lösemili çocuklar yararına konser programı düzenlendi.

‘Moral ve Motivasyon Günleri 6’ diye adlandırdıkları ve geleneksel hale getirdikleri konser programını bu kez gelirleri Çocuk Hematoloji Servisinde yatan çocukların ihtiyaçlarına bağışlanmak üzere gerçekleştirildi. Konser programına çok sayıda davetlinin yanı sıra Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve eşi Duygu Şevli'de lösemili çocuklar için katılım sağladı.

Konser programında konunun önemine dikkat çekmek adına salondakilerle duygularını paylaşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, hastane ortamında hem çalışanlara, hastalara, hasta yakınlarına bir nebze de olsa motivasyon sağlamak hem de özellikle lösemili çocuklar yararına böyle bir anlamlı etkinlik yaptıkları için Dursun Odabaş Tıp Merkezi yönetimine teşekkür etti. Rektör Şevli, hastane çalışanlarının moral, motivasyonunu arttırmak için onları hastane ortamında rahatlatmak için uzun süredir uğraş verdiklerini, çalıştıklarını ifade ederek hastaneyle ilgili bazı plan ve projelerle ilgili bilgileri de paylaştı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli; “Önemli olan burada çalışanlarımızın motivasyonu; hem doktorlarımızın, hemşirelerimizin hem sağlık teknikerlerimizin kısacası tüm hastane personelimizin mutlu olması. Çünkü mutlu olunca o pozitif enerjilerini hasta ve hasta yakınlarına da yansıtmış olurlar. Yaptıkları iş itibariyle stresli olan hastane personelinin mutlu kalabilmek ve hastaya pozitif davranabilmeleri çok önemli. Bu tür etkinlikler de buna katkı sağlıyor. Ben hepinize yürekten, canı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hastane personelinin oluşturduğu koronun ihtiva ettiği repertuvarla gerçekleşen programa Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve eşi Duygu Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Başhekim Prof. Dr. Kamuran Karaman ile çok sayıda hastane personeli ve vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: ' hasta çocuklar yararına konser

YAZARLAR