Van'da girişimci olmak isteyenlere için 'Ön Kuluçka Programı ve Eğitimleri' başlıyor

Van'da girişim fikri olanlar ile girişimci olmak isteyenlere yönelik düzenlenen İnnovan Girişimcilik Merkezi ‘Ön Kuluçka Programı ve Eğitimleri’ başlıyor.

Eğitim 14.02.2024 17:27:00 0
Van
Tarih: 14.02.2024 17:27 Güncelleme: 15.02.2024 03:41

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliği ile kurulan İnnovan Girişimcilik Merkezi girişimci kabullerine başlıyor. Bu kapsamda, halihazırda girişim fikri olanlar Ön Kuluçka Programı’na; henüz fikri olmayıp girişimcilik alanına ilgi duyanlar ise Eğitim Programı’na kabul edilecek.

Ön Kuluçka Programı Nedir?
Herhangi bir sektöre yönelik yenilikçi girişim fikri olan, bu fikri geliştirerek hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına yönelik entegre bir programdır. 
Program kapsamında girişimci adaylarına yeni nesil girişimcilik alanında ihtiyaç duyabilecekleri temel eğitimler verilecek, kendi girişim fikirlerini iş modellerine dönüştürmeleri için uzmanlar tarafından mentorluk sağlanacaktır. Eğitim, danışmanlık ve mentorluk süreçlerini kapsayan 4 aylık program sonunda girişimci adaylarının fikri şirketleşme aşamasına getirilerek programdan mezun edilecektir. 

Kimler Başvurabilir?
Sektör fark etmeksizin yenilikçi girişim fikri olan,
Fikrini geliştirmek isteyen,
Eğitim ve diğer gelişim olanaklarına katılım sağlama motivasyonu olan,
İş fikrini hayata geçirme hedefi olan,
Van'da yaşayan girişimci adayları.

İnnovan Girişimcilik Merkezi Ön Kuluçka Programı Girişimci Adaylarına Hangi Destekleri Sunar
Tematik Eğitimler: Ürün/ Hizmet Pazar Uyumu, Marka Tasarımı, Fiyatlandırma Eğitimi, Fikri Mülkiyet ve Patent Eğitimi, Persona Oluşturma Eğitimi, Şirket Kurma Süreçleri Eğitimi, Satış- Pazarlama Eğitimi, Yeni Nesil Girişimcilik Eğitimi, Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi, İş Birliği ve Ekip Çalışması Eğitimi, Dijital Araçlar Eğitimi, Startup Hukuku Eğitimi, Etkili Sunum Teknikleri ve Pitching Eğitimi, İleri Düzeyde Programlama Dilleri Eğitimi (Python, C#, Java, .net).
 

   Ortak Çalışma Alanları
   Ofis Desteği
   Mentorluk Desteği
   Prototip Geliştirme Desteği
   Ağ ve İş Birliği Desteği
   Ön Kuluçka Programı Süreci
    
   Başvuru
   Ön Değerlendirme
   Temel Eğitimler ve Oryantasyon 
   Jüri Sunumları ve Oylaması 
   Ön Kuluçka Programına Kabul
   3 Aylık Mekan Desteği ve Mentorluk 
   İş Modelinin Hazır Hale Gelmesi 
   Mezuniyet


Eğitim Programı Nedir?
Girişimcilik alanına ilgi duyan, bu alanda kendisini geliştirmek isteyen ve bir girişim fikri ortaya koyma hedefi olan bireylere yönelik eğitimleri içeren programdır.

İnnovan Girişimcilik Merkezi Eğitim Programı Girişimci Adaylarına Hangi Eğitimleri Sunar
Girişimci adaylarına yönelik farklı tarihlerde aşağıdaki yer verilen başlıklarda eğitimler düzenlenecektir.
“Yeni Nesil Girişimcilik Eğitimi, Sosyal Girişimcilik Eğitimi, Girişim ve Finansal Okur-Yazarlık Eğitimi, Medya ve Teknoloji Okur-Yazarlık Eğitimi, Yaratıcılık ve İnovasyon Eğitimi, Ağ Oluşturma ve Kaynak Geliştirme Eğitimi, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi, Blok Zincir Eğitimi, Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi, Oyun Geliştirme Eğitimi, Programlama Dilleri Eğitimleri, Veri Bilimi Eğitimi, Veri Tabanı Eğitimi, Yapay Zeka Eğitimi, Web Geliştirme Eğitimi, Etkili Sunum Teknikleri ve Pitching Eğitimi”

Kimler Başvurabilir?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsündeki İnnovan Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenecek eğitimlere Van’da yaşayan girişimci adayı tüm bireyler başvurabilecektir. Girişimci adayları başvuru aşamasında diledikleri eğitimleri seçebilecek; başvurularının olumlu değerlendirilmesi halinde  eğitimlerden ücretsiz faydalanabileceklerdir. 

Eğitimlerin her biri farklı tarihlerde ve farklı sürelerde gerçekleşecektir. Başvuru sahipleri kabul edildikleri eğitimlere tam katılım sağlamaları halinde “Katılım Belgesi” almaya hak kazanacaktır. Ayrıca eğitimlerin zorunlu ve diğer tematik eğitimlerin %80’ine katılım sağlayıp sonrasında girişim fikri geliştiren girişimci adayları İnnovan Girişimcilik Merkezi Ön Kuluçka Programı’na başvuru hakkı elde edebilecektir.

Ön Kuluçka Programı'na kabul edilen girişimci adayları diğer ileri düzey ve tematik eğitimlerden faydalanma hakkı elde edebilecektir.

Ön Kuluçka Programına başvurmak için Tıklayınız.

 


YAZARLAR