Van'da Geleceğin Matematikçileri Yetişiyor: Vali Balcı, MATBİL Projesinin Genç Matematikçileriyle Buluştu!

Geleceğin Matematikçileri olarak yetiştirilen öğrenciler ve öğretmenleri Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'yı makamında ziyaret etti.

Eğitim 22.02.2024 14:08:00 0
Van
Tarih: 22.02.2024 14:08 Güncelleme: 23.02.2024 23:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'da yer alan bir eğitim projesi olan "Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi - MATBİL, geliştirdiği programlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Proje kapsamında öğrenim gören ve geleceğin matematikçileri olarak görülen öğrencilerle bu projeye yön veren öğretmenler, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'yı ziyaret etti. 

MATBİL projesi, Türkiye'de bu alanda ilk olma özelliğini taşıyor ve geçen yıl faaliyetlerine başladı. Proje kapsamında, matematiğin öneminin vurgulandığı özel bir eğitim programı yürütülüyor. 5, 6, 7, 9 ve 10. sınıflarda okuyan toplam 420 öğrenciye, alanında uzman 24 öğretmen tarafından rehberlik ediliyor. Bu eğitim, öğrencileri matematik olimpiyatlarına hazırlama ve yetenekli genç matematikçileri yetiştirme amaçları taşıyor. 

Vali Balcı'nın kabulünde gerçekleşen buluşmada öğretmen ve öğrenciler, projenin hedefleri ve bugüne kadar elde ettikleri başarılar hakkında bilgi verdi. Ayrıca proje sayesinde matematiğe olan ilginin artırılması ve bu alanda daha fazla bireyin yetiştirilmesi planlanıyor. Böylelikle gelecek nesillerin teknoloji ve bilim alanında daha etkin roller üstlenmesi hedefleniyor. Vali Balcı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu önemli çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR