Van İl Sağlık Müdürlüğü eylem planı oluşturuldu

Van İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen önemli toplantıda Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Toplantısı gerçekleştirildi ve İl Eylem Planı oluşturuldu.

Sağlık 22.02.2024 14:23:00 0
Van İl Sağlık Müdürlüğü eylem planı oluşturuldu
Tarih: 22.02.2024 14:23 Güncelleme: 23.02.2024 23:02

Van İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun’un Başkanlığında ve İl Sağlık Müdürlüğü başkanları, başkan yardımcılarının katılımıyla Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Toplantısı yapıldı.  

Bir çok konunun görüşüldüğü ve il eylem planının oluşturulduğu toplantıyla ilgili açıklama yapan Van İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri: "Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmak için uygulanan programların başında Acil Obstetrik Bakım Programı gelmektedir. Acil Obstetrik Bakım gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Bu program kapsamında 21.02.2024 tarihinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS birimi tarafından İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr. Muhammed Tosun Başkanlığında, Hizmet Başkanlarımız, Başkan Yardımcılarımız ve İlimiz Sağlık Yöneticilerinin katılımı ile Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Toplantısı gerçekleştirildi ve İl Eylem Planı oluşturuldu.” İfadelerini kullandı.


YAZARLAR