Van Büyükşehir Belediyesi Çalışanlarından İşten Atılmaya Tokat Gibi Tepki: "Artık Yeter!

İşçi Kıyımına Karşı Van'da tepkiler çığ gibi büyüyor.

Van 6.05.2024 16:17:35 0
Van Büyükşehir Belediyesi Çalışanlarından İşten Atılmaya Tokat Gibi Tepki:
Tarih: 06.05.2024 16:17

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Büyükşehir Belediyesi’nin hukuksuz bir şekilde işten çıkardığı işçiler üyesi olduğu Hizmet-İş Sendikası yöneticileri ile birlikte bugün belediye önünde DEM'li belediye yönetimini protesto etti ve basın açıklaması yaptı.

VAN BÜYÜKŞEHİR'DEKİ İŞÇİ ÇIKARMALARI PROTESTO EDİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesi, son altı ayda istihdam ettiği 400 kişiyi görevden aldı. İşten çıkartılma kararına karşı işçiler, belediye binası önünde toplanıp seslerini duyurdular. 

DEM PARTİLİ BELEDİYE İŞÇİ KIYIMINA DEVAM EDİYOR

Van'a yeni gelen DEM Partili Belediye yönetiminin işçi çıkartmaları sürüyor. İpekyolu Belediyesi'nde 185 kişinin işine son verilmesinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi de aynı yola başvurdu. Sendika üyeleri ve işçiler yapılanları protesto etti.

HUKUK DIŞI İŞTEN ÇIKARMALARA İŞÇİLER VE SENDİKA TEPKİ GÖSTERİYOR

DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi'nin 400 işçinin iş akdini sonlandırma kararı üzerine, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz ve çıkarılan işçiler belediyeye doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Akdeniz, yapılan işçi çıkarmalarının hukuk dışı ve keyfi olduğunu ve bunun iş barışını dinamitlediğini dile getirdi.

YETKİLİLERİN EMPATİ KURMASINI BEKLİYORUZ

Akdeniz, işçi çıkarmaların ekonomik gerekçelerle yapıldığının iddiasına inanmadıklarını ve çalışanların bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarını belirtti. İşçi çıkarmaların işçi ve ailelerini cezalandırdığını ve bunun hiçbir haklı gerekçesi olmadığını vurguladı.

HİZMET İÇİN DEĞİL, PARTİ POLİTİKALARI İÇİN İŞÇİ ÇIKARMALAR

Belediyenin seçimden bu yana bir hizmet sunmamış olmakla eleştirildi ve yapılanların sadece işçi kıyımından ibaret olduğu ifade edildi. Akdeniz, Belediye Başkanlarına işten çıkardıkları işçilerin geri alınmasını talep ederek, iş barışının ve adaletin sağlanmasını istedi.

HUKUK MÜCADELESİ DEVAM EDECEK

Akdeniz, Hizmet-İş Sendikası olarak hukuksuz ve keyfi uygulamaların peşini bırakmayacaklarını, gerekli tüm yasal ve eylem adımlarını atacaklarını ve üyelerine yapılan haksızlığa sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR