Sağlık Bakanı Koca'dan Van Abalı Kayak Merkezi'nde Görevli Sağlık Kahramanlarına Övgü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van Abalı Kayak Merkezi'nde görev alan sağlık ekiplerinin 1,5 dakika ile 5 dakika arasında ulaşabildiğini belirtti.

Sağlık 26.02.2024 15:49:00 0
Sağlık Bakanı Koca
Tarih: 26.02.2024 15:49 Güncelleme: 26.02.2024 23:30

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından,Van Abalı Kayak Merkezi'nde görevli sağlık kahramanlarına övgü dolu paylaşım yaptı.

SAĞLIK EKİPLERİ HAZIR KITA GÖREVDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'ın meşhur Abalı Kayak Merkezi'nde görev yapan sağlık ekiplerinin çalışmalarına dikkat çekerken, bu ekiplerin ne kadar hızlı ve etkili bir şekilde hareket edebileceğini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Bakan Koca, bu paylaşımıyla, kayak merkezinde tatil yapan vatandaşların sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama olmadığını ve sağlık ekiplerinin her an hazır bulunduğunu ifade etti.

EKİPLERİN HIZLI MÜDAHALE KAPASİTESİ

Sağlık Bakanı'nın paylaşımının detaylarına göre Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki motorize sağlık ekipleri, Abalı Kayak Merkezi'nde tatil yapanlara en hızlı şekilde sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor. Bakan Koca, bu doğrultuda motorize ekiplerin kayak merkezindeki iki ayrı pistte gerçekleşebilecek her türlü acil duruma 1,5 ile 5 dakika arasında ulaşabilecek kapasitede olduğunu vurguladı. Bu paylaşımda Bakan, potansiyel kazalara karşı vatandaşların daima kontrolü elden bırakmamaları gerektiğini de hatırlattı.

SAĞLIK EKİBİNDEN PRATİK ÇÖZÜMLER

Bakan Koca'nın yayınladığı videoda yer alan Van İl Sağlık Müdürlüğü personeli Paramedik Muammer Direk, kayak sezonu boyunca alınan saha tedbirlerini ve kayak merkezindeki pratik çözümleri anlattı. Direk, kar motosikletleri ve kara uygun sedye araçlarıyla her türlü acil duruma hızla müdahale ettiklerini belirtti. Yaralı veya rahatsızlanan kayakseverleri pistin başlangıç noktasına sevk etmek için kar motosikletlerinden yararlandıklarını dile getirdi. Direk ayrıca, Abalı Kayak Merkezi'nde bugüne kadar 88 hastanın taşındığını, bunların 47'sinin kar motorlarıyla nakledildiğini aktardı ve pistlere ulaşım sürelerinin ne kadar kısa olduğunu paylaşarak, her iki pist için de ulaşım sürelerini detaylandırdı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR