İYİ Parti Van adayları açıklandı

İYİ Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

Politika 22.02.2024 12:32:00 0
İYİ Parti Van adayları açıklandı
Tarih: 22.02.2024 12:32 Güncelleme: 23.02.2024 22:53

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler çalışmalarına devam eden İYİ Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Abdullah Akbaş’ı, İpekyolu’na Serkan Saygın, Tuşba’ya Selim Özgökçe, Edremit’te Tevfik Polat’ı, Erciş’e Mustafa Bay’ı, Gevaş’a Yavuz Erbay’ı, Gürpınar’a Oktay Aslan’ı, Başkale’ye Hikmet Kızıltaş’ı, Saray’a Kenan Şenkal’ı, Özalp’ta Aslan Baylan’ı, Çatak’ta Cevdet Yılmaz’ı, Bahçesaray’da İlhami Burta’yı, Çaldıran’da Harun Bayrak’ı ve Muradiye’de Kadri Kaya’yı aday gösterdi.

AKBAŞ: SEÇİMLERE KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRİYORUZ
Seçimlerde iddialı olduklarını belirten İYİ Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Akbaş, “1971 yılında Kıratlı Mahallesi’nde dünyaya geldim. İlk ve ortaokulu Kıratlı Mahallesi’nde okudum. Van Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldum. 20 yıl devlet memurluğu yaptım. Emekli olduktan sonra Van’a geri geldim. Şu anda esnaflık yapıyorum. Evli üç çocuk babasıyım. İyi Parti olarak hür ve müstakil kararı aldık. Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine parti olarak tek başımıza girme kararı aldık. Bunun akabinde de Büyükşehir başta olmak üzere, 13 ilçede belediye başkan adaylarımızı tespit ederek belirledik. Aday listemizi dün itibariyle Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettik. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ben gösterildim. Merkez ilçelerde Selim Özgökçe Tuşba’da, Serkan Saygın İpekyolu’nda, Tevfik Polat Edremit belediye başkan adayı olarak gösterildi. Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 13 ilçenin belediye başkanlığına talibiz. Halkımız bize teveccüh gösterirse, elimizden ne geliyorsa yapmaya kararlıyız. Diğer ilçe belediye başkan adaylarımız da aramızda bulunuyor. Hepsine tek tek başarılar diliyorum. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek Van halkına projelerimiz hakkında bilgiler vereceğiz” dedi.

AKBAŞ: VAN’A VE VANLILARIN FAYDASINA OLAN HER ŞEYE DESTEK VERİRİZ
Akbaş açıklamasının devamında, “Maalesef Van yıllardır iki parti arasında sıkışmış kalmış. Üçüncü bir seçenek olmak için bu yola çıktık. İki partinin de yıllardır kente bir şey katmadığı ortadadır. Türkiye genelinde üçüncü alternatif parti olarak yola çıktık. Bu bağlamda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İki partinin yıllardır bu memlekete verdiği zararları herkes biliyor. Geçmişe takılı kalmayacağız. Mutlaka devletin, milletin hakkını yiyenler var ise, göreve geldiğimiz zaman bunun hesabını yargı yoluyla soracağız. Biz bu parti geçmişte şunu yaptı, bunu yaptı diyerek geçmişe takılı kalmayacağız. Biz projelerimiz üzerinde duracağız. Parti olarak belediye başkan adayları olarak yeni projelerle Van’ımıza neler katabiliriz, Van’ımızı nasıl güzelleştirebiliriz, Van’ımızı nasıl kalkındırabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Van’a ve Vanlıların faydasına olan her şeye destek veririz. Bu kentin trafik sorunu çözülmemişken, ilçelerde ilçe merkezleri yokken, büyük projeler ortaya koymanın almanı yok. Bizim en büyük projemiz arıtma tesisini Tuşba ilçesinden kaldırmak olacak. Arıtma tesisi şehrin kuzeye doğru ilerlemesinin önündeki en büyük engeldir. Arıtma tesisi bugün orada olmazsa, Tuşba’nın Edremit’ten hiçbir farkı kalmaz. Tuşba’da 60 kilometrelik sahil bandımız var. İlk icraatımız arıtma tesisinin oradan kaldırmak olacaktır. Bunu yaptıktan sonra Tuşba ve Edremit ilçelerinde ilçe merkezleri oluşturacağız” diye konuştu.

AKBAŞ: TÜM BELEDİYELERE TALİBİZ
Yerel seçimlerde belediyeleri kazanacaklarını kaydeden Akbaş, “İlçelere çarşı merkezleri kurma projelerimiz var. Tramvay şuan Van için olmazsa olmaz değil. Bugün ilçelerde şehir merkezleri kurduğunuz zaman, Van’ın merkezi de bu kadar yoğun olmaz. Edremit ve Tuşba ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımız bugün mecburen Van merkeze geliyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. İlçelerde ilçe çarşılarını oluşturursak, bu kadar yoğunluk olmayacağı inancındayım. Bu projelerimizi önümüzdeki süreçte detaylı bir şekilde halkımızla paylaşacağız. Tuşba başta olmak üzere, Bahçesaray, İpekyolu gibi ilçelerde belediyeleri kazanabiliriz. Biz Van merkez parti olarak maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Önceki seçimlerde Millet İttifakı’nda yer almamızdan dolayı ve Van’da CHP adayına destek vermemizden dolayı biz biraz dışlanmış olduk. Önceki seçimlerde hazırlıklarımızı yapmıştık. Sandık görevlilerine kadar her şeyimiz hazırdı. Ama daha önce dediğim gibi genel merkezimizin almış olduğu karara uymak zorunda kaldık. Bu bize Van’da çok şey kaybettirdi. CHP çatısı altında seçime girdiğimiz için İyi Parti’nin adı duyulmaz oldu. Biz kendimizi Van’da 6 aylık bir parti olarak görüyoruz. Seçimden sonra yeniden yapılandık. Kendimizi yeniden toparladık. İsim olsun diye aday olmadık. Tuşba’yı yüzde 90 alacağız. Diğer ilçelerde de en az iki ilçe daha İYİ Parti’li belediye başkanları tarafından yönetilecek” dedi.

ÖZGÖKÇE: BELEDİYECİLİĞİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE YAPACAĞIZ
Tuşba Belediye Başkan Adayı Selim Özgökçe ise, “5 buçuk yıldır partide kurucu il başkanlığı görevi yaptım ve partimizin özellikle yereldeki birçok konusuyla alakalı genel merkezimizle, genel başkanımızla, genel idare kurulu üyelerimizle yapmış olduğumuz bütün toplantılarda benim imzam bulunuyor. Parti üst düzey kadememizin almış olduğu kararlara bizlerde teşkilat olarak uymak zorundayız. Geçtiğimiz seçimde CHP çatısı altında seçime girmiş olmamızın bize büyük kaybı olmuştur. 6’lı masanın ayrılmasının ardından biz Van’da partimizi sıfırdan yeni kurmuş gibi hazırlandık. Geçmişten bu yana Van’da iki parti yarışıyor. Vatandaşlarımız iki parti arasında sıkışıp kalmış, bir İYİ Parti olarak halkımıza alternatif sunmaya geldik. Van’ın ve halkımızın sorunlarını çözmeye talibiz. Vanlı hemşehrilerimiz artık siyasette yenilik istiyor. 22 yıllık iktidar bu zamana kadar halkımızın sorunlarını çözemedi. Vatandaşlarımız kurumlardan hizmet alamıyor. Halkımız iktidarın il başkanına, ilçe başkanlarına ulaşamıyor. Çünkü tümü koruma ordusuyla geziyor. Halkımızın bu insanlara ulaşması çok zor, halkımız artık tercihini hizmetten yana kullanmalı. Biz halkımızın yaşamış olduğu sorunları çözebiliriz. Bu konuda tecrübeli kadrolarımız bulunmaktadır. Biz belediyeciliği sözde değil özde yapacağız. Hizmet konusunda rekabet ortamı oluşturacağız. Bu süreçte de Allah’ın izniyle halkımıza güveniyoruz. Tercihlerini hizmetten ve doğrudan yana kullanacaklarına inanıyorum. 22 yıldır görev başında olanlar bu saatten sonra Van için bir şey yapamazlar. Halkımız onlara inanmamalı” ifadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE: KAYYUM ÇÖZÜM DEĞİL
Özgökçe açıklamasının devamında “2016 yılından bu yana kayyumla yönetiliyoruz. Bu başlı başına bir yanlıştır. Siyasi partisi ne olursa olsun bir insan eğer halk tarafından seçilmişse kayyum atanmasına karşıyım. Kimse halkın iradesine ipotek koyamaz. Kayyum göreve geldiği günden bu yana Van’ın bir derdine derman olamadı. Şehrimiz sorunlarla boğuşmaktadır. Vatandaşlar hiçbir şekilde kayyumla görüşemiyor. İl Başkanlığı dönemimde vali beyden 5 kez randevu istedim, vermedi. Henüz kendisiyle görüşemedim. Muhalefetle bir araya gelmeyen, muhalefeti dinlemeyen kim olursa olsun memlekete faydası olmaz. Memleketin bütün dinamiklerini dinleyip görüşlerini almak gerekiyor. Sadece bazı kesimlerin görüşlerini aldığınız zaman memleketin sorunlarına vakıf olamazsınız. Van’ın sorunlarını çözmek için doğru hareket etmek lazım” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Parti adayları açıklandı

YAZARLAR