İpekyolu Belediyesi Gençlikspor'dan Namağlup Zafer; B Grup Şampiyonluğu

İpekyolu Belediyesi Gençlik Spor'dan tarihi başarı: Van Amatör Ligi B Grup'ta şampiyon oldu.

Van 27.03.2024 17:23:05 0
İpekyolu Belediyesi Gençlikspor
Tarih: 27.03.2024 17:23

Van Amatör Lig B Grubu'nda şampiyon belli oldu. Van Amatör Lig B Grubu'nda 2023-2024 futbol sezonu mücadelesi son hafta oynanan maçlarla sona erdi. Sezon boyu sergilediği üstün performansla ligin zirvesine çıkan İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, 36 puanla şampiyonluğa ulaştı. Takım, ligin sonuna kadar mağlubiyet yüzü görmeden namağlup şampiyon oldu.

SON HAFTA MAÇLARI NEFES KESTİ

Son haftada İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, en yakın takipçisi Altay Eğitim Kültürspor ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etti. Başkale Gençlikspor ise sahasında Van DSİspor'u 3-0 mağlup ederek üçüncü sırayı aldı. Diğer yandan, Vansesi Gazetesi muhabiri Burhan Ergin'in aktardığına göre, sezona damgasını vuran sonuçlardan biri de Tuşba Gençlik Merkezispor ve Erciş 1 Nisanspor arasındaki karşılaşmaydı, bu maç 4-2 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

LİGDE PUAN DURUMU VE TAKIM PERFORMANSLARI

Ligi 36 puanla tamamlayan İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, aynı zamanda 48 gol atarak en skorer takım olmayı başardı ve kalesinde sadece 8 gol gördü. 31 puanla ikinci sırada yer alan Altay Eğitim Kültürspor ise 43 golle ligin en skorer ikinci takımı oldu. Başkale Gençlikspor, Tuşba Gençlik Merkezispor ve Van İskelespor sırasıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada ligi tamamladılar. Alt sıralarda yer alan Van DSİspor ve Erciş 1 Nisanspor ise ligi altı ve yedinci sıradan tamamladı. Ligin dikkat çeken bir diğer gelişmesi, Yeşil Gevaşspor'un ligden ihraç edilmesiydi.

İPEKYOLU BELEDİYESİ GEÇLİKSPOR KUPAYLA TARİH YAZDI

Sezona hedef belirleyerek başlayan ve bu doğrultuda emin adımlarla ilerleyen İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, ligin sonuna kadar istikrarını koruyarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Teknik direktörün önderliğinde disiplinli bir oyun anlayışı ve takım ruhuyla hareket eden ekip, bu başarısıyla Van Amatör Lig B Grubu tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

GELECEK HEDEFLERİ VE TAFTARIN DESTEĞİ

İpekyolu Belediyesi Gençlikspor kulübü yetkilileri ve teknik direktörü, elde edilen bu başarının emek ve takım ruhunun bir sonucu olduğunu vurgulayarak gelecek sezonlar için hedeflerinin daha büyük olduğunu dile getirdiler. Taraftarlar da takımlarına olan desteğin artarak devam edeceğini ve birlikte daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini belirttiler. Van'ın gururu haline gelen İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, gelecek sezonlarda üst liglere yükselmek için çalışmalarını sürdürecek ve Van Amatör Lig B Grubu'nda unutulmaz bir başarı hikayesi oluşturacak.
 


YAZARLAR