Futbolda Protesto Kasırgası: Vanspor'dan Tepkili Çekilme!

Vanspor'dan Şok Karar.Bursspor deplasmanında tepki göstermek için sahadan çekildi.

Spor 4.05.2024 22:53:00 0
Futbolda Protesto Kasırgası: Vanspor
Tarih: 04.05.2024 22:53 Güncelleme: 05.05.2024 02:39

Vanspor'dan sürpriz protesto.

Vanspor, TFF 2. Lig'in son haftasında Bursaspor deplasmanında kritik bir maça çıkarken, rakipleri Serik Belediyespor'un attığı adıma tepki olarak büyük bir karar aldı. Rakibin lider Esenler Erokspor ile oynadığı maçta U-19 genç takımıyla sahaya çıkmasını protesto eden Vanspor, Bursaspor karşısında sahadan çekilme kararı aldı.

MAÇTAN ÖNCE TEPKİ AÇIKLAMASI

Bu kritik hafta başlamadan önce, Vanspor'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kulüpten yapılan duyuruda, Serik Belediyespor'un lider Esenler Erokspor'a karşı genç takımıyla çıkması durumunda, Vanspor'un Bursaspor maçına çıkmayacağı belirtilmişti. O anlarda takımın tepkisi merak konusu oldu ve gözler maç saatine çevrildi.

VANSPOR SAHADA HAREKETSİZ KALDI, SONRA ÇEKİLDİ

Şampiyonluk hedefiyle maça çıkan Vanspor, maç başladığında eylemini sahada sürdürdü. Maçın ilk düdüğü ile takım, sahada 22 dakika boyunca hareketsiz kaldı. Bu esnada karşılaşma Esenler Erokspor'un 3-0 üstünlüğü ile devam ediyordu. Vanspor, beklenen protesyonun ardından maçın 22. dakikasında sahadan çekilerek, tepkisini sportif bir eyleme dönüştürmüş oldu.

Bu gelişme, ligde büyük yankı uyandırdı. Şampiyonluk yarışının son haftasında yaşanan bu olay sportif etik ve fair play tartışmalarını da beraberinde getirdi. Vanspor'un bu hareketi takdir toplarken, bazı çevrelerce eleştirilere de maruz kaldı. TFF'nin konuyla ilgili nasıl bir karar vereceği ise merak konusu. Bu karar, ligdeki diğer takımların mücadelesine de örnek teşkil edecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR