Fenerbahçe Piyasa Değeri

Fenerbahçe Piyasa Değeri

Genel 28.02.2024 13:49:00 0
Fenerbahçe Piyasa Değeri
Tarih: 28.02.2024 13:49

 

Güncel anlamda Fenerbahçe piyasa değeri yüksek olmasının yanı sıra özellikle sezon başında transfer edilen birçok oyuncunun iyi performans sonrasında fiyatını yükseltmesi bunun en büyük nedenidir.

Fenerbahçe takımı bu sene şampiyon olarak hasrete bir son vermek istiyor. Elbette bunun için birçok ünlü isim takımın kadrosuna katıldı. Bu oyuncuların güncel değerlerinin yükselmesi sonrasında ekibin piyasa değeri de doğal olarak artmış oldu. İşte bunun tüm detaylarını yazımıza bakarak görebilirsiniz. 

Fenerbahçe Piyasa Değeri Ne Kadar?

Bu sene yapılmış olan transferlerin ardından Fenerbahçe piyasa değeri yükselmiştir. Elbette bunu tek tek ve oyuncu bazında incelemek çok mantıklı olacaktır. Bunları da şöyle ifade edelim; 

Ferdi Kadıoğlu özellikle elde etmiş olduğu başarıların ardından şu an için takımın en yüksek bedelli oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Bunun ise tam 20.00 milyon Avro olduğunun altını net olarak çizelim. Gurbetçi oyuncu daha önce Hollanda’da futbola başlamıştı. Fenerbahçe takımına gelmesinin ardından kendisini geliştirmesini bildi.

Sebastian Szymanski de aynı değere sahip olan oyuncu durumda. Bundan ötürü güncellenmiş olan piyasa değerinin 20.00 milyon Avro olduğunu rahatlıkla söylemek gerekiyor. Başarılı isim özellikle son dönemde attığı gollerle öne çıkmış durumda. Bu da oyuncunun değerinin yükselmesinin temel nedenlerinden birisidir. 

Fred - 19.00 milyon Avro ile şu an için en pahalı oyuncuların arasında öne çıkmakta. Cengiz Ünder ise 16.00 milyon Avro değerinde olan bir diğer isim olarak karşımıza çıkıyor. Başarılı milli futbolcunun özellikle ligde oynanan son karşılaşmada tam 4 gol attığını unutmayalım.

  • Dominik Livakovic bu sene adından en çok söz ettiren oyuncu olmasından dolayı bu listede kendisine yer bulmuştur. Güncellenmiş olan değerinin yani bedelinin ise 12.00 milyon Avro olduğunu hemen ekleyelim. 
  • Rodrigo Becão bu senenin en flaş isimlerinden birisidir. Son maçlarda sergilemiş olduğu performansın sonrasında 10.00 milyon Avro değere sahip olduğunu görmekteyiz. 
  • İrfan Can Kahveci lige iyi bir giriş yapmasının ardından hem bulduğu gollerle hem de diğer anlamda yapmış olduğu katkılar sayesinden adından çok söz ettiren Fenerbahçeli oyuncudur. Değeri ise şu an için 9.00 milyon Avro seviyesindedir. 
  • Alexander Djiku bu sene alınan en önemli oyunculardan birisi olmasının yanı sıra 8.50 milyon Avro gibi bir değerinin bulunduğunu unutmayalım. 
  • Bright Osayi-Samuel, Fenerbahçe takımının bu sene elde etmiş olduğu başarıda en büyük paya sahip olan oyunculardan birisi olarak dikkat çeker. İşte bunun sonrasında yapılan hesaplamaların ardından güncel piyasa değerinin 8.50 milyon Avro olduğunu ekleyelim. 
  • İsmail Yüksek ise şu an için Fenerbahçe takımının satın almış olduğu yerli oyuncuların arasında en iyilerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Sürekli çalışan ve her maç üzerine koyan milli oyuncunun değeri de işte bunların ardından yükselmiştir. 7.50 milyon Avro gibi bir değerinin olduğunu unutmayalım. 
  • Michy Batshuayi, sarı lacivertli takımın hem en değerli hem de en çok ilgi gören isimlerinden birisi. Hatta katkılarından dolayı öne çıktığı için bazı takımlarla adının transfer dedikodularına karıştığını biliyoruz. Bu oyuncunun güncel değeri ise 7.50 milyon Avro’dur. 

Bunun dışında kalan diğer oyuncuların güncel olarak tanımlanmış olan piyasa değerleri ise Ryan Kent - 7.00 milyon Avro, Miguel Crespo - 6.00 milyon Avro, Mert Müldür - 4.00 milyon Avro, Miha Zajc - 3.80 milyon Avro, Lincoln - 3.30 milyon Avro, Samet Akaydin - 2.80 milyon Avro, Luan Peres - 2.50 milyon Avro, Mert Hakan Yandaş - 1.80 milyon Avro, İrfan Can Eğribayat - 1.80 milyon Avro, Serdar Aziz - 1.20 milyon Avro, Umut Nayir - 1.00 milyon Avro, Bartuğ Elmaz - 800 Bin Avro, Furkan Akyüz - 50 Bin Avro şeklindedir. 

Fenerbahçe Gelirleri Nelerdir?

Takımın daha önceden katılmış olduğu organizasyonlar, şampiyonlar ligi maç özetleri çerçevesinde seyredilebilir. Özellikle sarı lacivertli takımın 2007 – 2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar liginde çeyrek finale kadar çıkmış olduğunu görüyoruz. Chelsea takımını evinde yenen ancak deplasmanda mağlup olan Fenerbahçe, çeyrek final başarısını elde etmiştir. 

Elbette futbol ligi takımının gelir kalemleri en çok merak edilen konuların arasında karşımıza çıkıyor. Bunlar ise şöyledir;

  • Her zaman lisanslı ürünler takımın en fazla gelir elde ettiği kalemlerin içinde öne çıkar. Buna gör yaratılmış olan Fenerium markasının büyük bir ilgi gördüğünü söylemek doğru olacaktır. Bu marka üzerinden hem mağazalarla hem de online bir şekilde satış yapılıyor. Özellikle transfer dönemlerinde çok büyük gelirler elde edilmekte. 
  • Fenerbahçe takımı açısından öne çıkan bir diğer gelir kalemi ise kulüp üyeliğidir. Ödenen aidatlardan dolayı bunun önemli olduğunu unutmayalım. 
  • Aynı zamanda bilet satışları üzerinden de elde edilmiş olan gelirlerin Fenerbahçe takımı açısından bakıldığında önemli bir yere sahip olduğunu görmekteyiz. 

Bunlardan farklı olarak sponsorluk anlaşmaları, mağaza gelirleri, transfer gelirleri gibi farklı kalemler de vardır. 

Fenerbahçe Güncel Puan Durumu Nasıldır?

Fenerbahçe maçı canlı izle kaçak olarak da yapılır ve bunun için farklı birçok seçeneğin bulunması elbette büyük bir avantajdır. Yabancı, oyun komisyonu üzerinden lisansını almış olan birçok güvenli bahis firmasının resmi sitesinde Fenerbahçe takımı en başta olmak üzere kulüplerin maçlarının canlı şekilde verildiğini unutmayınız. İşte buradan yapılacak erişim sonrasında kayda gerek kalmadan ve para ödemeden anlık olarak maçları izleyebilirsiniz. 

Fenerbahçe takımının bu sezon sergilemiş olduğu performans sonrasında ortaya çıkan puan durumu da değerini artırıyor. Ligde 19 maçta 1 kere yenilen ve 2 defa berabere kalan takımın 16 galibiyeti var. 50 puan topladığı için Fenerbahçe şu an için ligin zirvesinde bulunuyor.

 


Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe Piyasa Değeri

YAZARLAR