Erciş'te 'Şahidimiz Anadolu' Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Belediyesi katkılarıyla sahnelenen 'Şahidimiz Anadolu' oyununu öğrenciler ve vatandaşlar büyük bir heyecanla izledi.

Kültür Sanat 22.02.2024 14:23:00 0
Erciş
Tarih: 22.02.2024 14:23 Güncelleme: 23.02.2024 23:02

Anadolu da geçen gerçek hikayelerden esinlenerek hazırlanan oyun sevgi, paylaşım ve insan olmak gibi evrensel değerlere de vurgu yapması sebebi ile izleyenlerin dikkatini çekti.

Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet , Yunus Emre, Mevlana , Şems ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi değerlerimiz ile insan olmanın, insan kalabilmenin en büyük zafer olduğunu anlatan oyun Ülkemizdeki birliğin ve beraberliğin önemini de ele aldı.
Öğrenciler ve vatandaşlar izledikleri oyundan dolayı mutluluklarını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Murat Kocacık tarafından hazırlanan ve yönetilen oyun, 1071’den günümüze kadar geçen sürede merhamet, paylaşım, adalet ve dayanışma gibi erdemler penceresinden bakarak Mevlana, Yunus Emre, Şems-i Tebrizi, Fatih Sultan Mehmet ve daha nice değerlere vurgu yapan, birlik ve beraberliğin bilincini öne çıkarıyor. Oyunun yönetmeni Murat Kocacık, “Anadolu erdem dolu nice insanlık hikâyeleri, insan olmaya dair yaşanmışlıklarla dolu. Fakat sanki genetiğimizle oynanmış da uzaklaşıyoruz insanlıktan farkında bile olmadan. Biz bu oyunla her şeye rağmen insan kalabilmek insan kalabilmek insan kalabilmek diyoruz. En azından bunu duyabilmek için izlemeliler diyoruz ve 1071’den günümüze tarihte bir erdemler yolculuğuna çıkarıyoruz. Üstelik bunu 3 kişilik dev bir oyuncu kadrosuyla yapıyoruz. Sırf bu yanı ile bile oyun merak edilebilir.” dedi. 


YAZARLAR