Edremit'te Minikler İçin Kuran Kursu Kapılarını Açtı: Vali Balcı Açılışa Katıldı

Edremit'te minikler için Kuran Kursu kapılarını açtı.

Eğitim 28.04.2024 16:34:00 0
Edremit
Tarih: 28.04.2024 16:34 Güncelleme: 29.04.2024 00:24

Edremit'te 4-6 yaş çocuklar için Kuran Kursu açılışı yapıldı.

Van'ın Edremit ilçesine yeni bir eğitim yuvası eklendi. 4-6 yaş grubu çocuklar için yapılan Kuran Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tören renkli görüntülere sahne oldu ve ilçe sakinleri arasında sevinçle karşılandı.

PROTOKOL VE VATANDAŞLAR AÇILIŞTA BULUŞTU

Van Valisi Dr. Ozan Balcı başta olmak üzere, Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras ve diğer ilçe protokol üyeleri açılış törenine katılım gösterdiler. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği program, toplumun büyük bir kesimini buluşturdu.

VALİ BALCI YATIRIMLARI ANLATTI

Tören sırasında konuşma yapan Vali Balcı, anaokulu eğitimine verdikleri önemi vurgulayarak, il genelinde yeni anaokullarının yapımından bahsetti. Yeni açılan Kuran Kursu'nun da bu eğitim yatırımları çerçevesinde değerlendirilebileceğini ve çocukların gelişimine katkı sağlayacak olduğunu belirtti. Aynı zamanda Diyanet İşleri bünyesinde çalışan personelin toplum hizmetlerine verdiği emeğe dikkat çekti ve kendilerine devlet adına teşekkür etti. Vali, dini ve sosyal yapıya yapılan yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yapımı devam eden projelerden bahsederek, emeği geçenlere şükranlarını sundu.

DUALARLA AÇILIŞ VE HEDİYE TAKDİMİ

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle resmi olarak faaliyetlerine başlayan Kuran Kursu, çocuklar ve onların aileleri için dualarla hayırlısı dileğinde bulunuldu. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri kursu gezerek, minik öğrencilere kitap hediye etti ve kursun olanaklarına yakından baktılar. Eğitim yuvasının açılmasının ardından, bu önemli anı ölümsüzleştirmek amacıyla çocuklar ve vatandaşlar kurdele kesim töreninde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR