Başkale'nin Büyüsüne Kapıldılar: Van'ın Doğa Harikalarına Akın Var!

Van'ın gizli cenneti: Başkale, turizme can katıyor.

Van 1.05.2024 16:45:21 0
Başkale
Tarih: 01.05.2024 16:45

VAN'IN TRAVERTEN HARİKASI BAŞKALE

Van'ın Başkale ilçesi, doğa harikası travertenleri, büyüleyici Peri Bacaları ve tarih kokan Aziz Bartholomeus Kilisesi ile turistlerin akınına uğruyor. Hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan ilçe, bölgelerinin turizmdeki parlak yıldızı haline geldi. Başkale'nin 35 kilometre uzağındaki Dereiçi Mahallesi'nde yer alan travertenler, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle adeta bir görsel şölen sunuyor.

PERİ BACALARI İLGİ ODAĞI

Daha önce güvenlik ve ulaşım sorunları nedeniyle ihmal edilmiş olan bölge, son dönemde ziyaretçi akınına uğruyor. İlçede bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi ve Yavuzlar Mahallesi'ndeki Peri Bacaları, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan önemli miraslar olarak dikkat çekiyor. Binlerce turisti ağırlayan bu yapılar, özellikle sıcak havaların kendini hissettirdiği dönemlerde doğaseverlerin vazgeçilmez adresleri arasında.

BAŞKALE'NİN TARİHİ DOKUSU VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Başkale'de, Hazreti İsa'nın havarilerinden Bartholomeus'un mezarının bulunduğuna inanılan Aziz Bartholomeus Kilisesi, hem tarihi hem de dini önemiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca, Peri Bacaları, Kapadokya'yı andıran yapıları ve volkanik kayaçların yıllar içerisinde şekillendirdiği muazzam manzarasıyla görenleri büyülüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

 

 


YAZARLAR