Başkale'nin Bahçeleri 16 Bin Meyve Fidanıyla Şenlendi

Başkaleli çiftçilere meyve bereketi. 16 bin fidan dağıtıldı.

Van 30.03.2024 01:12:09 0
Başkale
Tarih: 30.03.2024 01:12

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Başkale çiftçisine meyve fidanı desteği.

Van'ın Başkale ilçesinde çiftçiler, yerel idarecilerin ve tarım müdürlüğünün iş birliğiyle bir meyve fidanı bayramı yaşadı. Van Valiliği, Başkale Kaymakamlığı, Başkale Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonu altında toplam 16 bin adet meyve fidanı çiftçilere dağıtıldı.

MEYVE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

Yapılan bu kıymetli dağıtımla çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve gelirlerinin artırılması hedeflendi. Elma, armut, ceviz, badem, kayısı, kiraz ve ayva olmak üzere farklı türlerdeki 16 bin meyve fidanı, ilçedeki çiftçilere teslim edildi. 12 farklı çeşidden oluşan bu fidanlar, ilerleyen yıllarda çiftçiler için hem ticari hem de besin değeri açısından fayda sağlayacak.

YÖNETİCİLERDEN MEMNUNİYET VURGUSU

Etkinlik çerçevesinde bir açıklama yapan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, tarımın yerel ekonomide oynadığı hayati role vurgu yaparak, dağıtılan 11 bin meyve fidanı ile çiftçilerin üretim kapasitelerinin artırılmasının amaçlandığını dile getirdi. Kaymakam Çelik, meyve fidanı dağıtımının ilçe tarımı için büyük önem taşıdığını ve bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR