Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank : “Musluğun başında nöbet tuttuğumuz zamanları asla unutmam”

Zeytinburnu’ndaki ‘Ordulu Hemşehri Buluşması’ programında çocukluk zamanındaki belediyecilik anlayışını aktaran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Musluğun başında nöbet tuttuğumuz zamanları asla unutmam” dedi. Bakan Va

Genel 14.03.2019 09:00:53 0
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank : “Musluğun başında nöbet tuttuğumuz zamanları asla unutmam”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Zeytinburnu’ndaki ‘Ordulu Hemşehri Buluşması’ programında çocukluk zamanındaki belediyecilik anlayışını aktaran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Musluğun başında nöbet tuttuğumuz zamanları asla unutmam” dedi. Bakan Varank, AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy’un projelerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tüm imkanlarıyla destekleyeceğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen ‘Ordulu Hemşehri Buluşması’ programı, Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti belediye meclis üyesi adayının tanıtıldığı programa, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve İffet Polat, AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Esenyel, dernek başkanları ve yüzlerce Ordulu katıldı.

“Musluğun başında nöbet tuttuğumuz zamanları asla unutmam”

Çocukluk dönemindeki Zeytinburnu’nu anlatan Bakan Varank, “Suyun olmadığı, çöp dağlarının yaşandığı bir belediyecilik anlayışı vardı. Ben anneciğimle o su deposundan bidonlara suyu doldurup beşinci kata çıkardığımız zamanları asla unutmam. Aynı zamanda gece yarısı nöbetleşe kalkıp belki bir saat su akar diye musluğun başında nöbet tuttuğumuz zamanları asla unutmam. Tabi gençlerimiz bunları hatırlamadığı için onlar nispeten AK Parti belediyeciliğiyle büyüdükleri için o zamanki belediyecilik anlayışının pek farkında değiller” dedi.

“Ömer Bey’in gönül belediyeciliğinin yürüyen bir timsali olduğunu söyleyebilirim”

AK Parti Zeytinburnu Adayı Ömer Arısoy ile yakın bir mesai arkadaşlığı yaptığını ifade eden Bakan Varank, “Ömer Bey’in hep beyefendiliğini, gönül belediyeciliğinin yürüyen bir timsali olduğunu söyleyebilirim. Beyefendiliğini, devlet adamlığını, çalışkanlığını çok iyi biliyorum. Kendisinin Zeytinburnu için bir şans olduğunu bilmeniz gerekiyor” dedi.

“Zeytinburnu’nu ‘Akıllı Şehir’ haline getirmek için hep beraber gayret edeceğiz”

Bakan Varank, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak tüm imkanlarımızla kendisinin projelerini destekleyeceğiz. Zeytinburnu’nu son yıllarda yakaladığı bu güzel, çevreci kültür belediyeciliğinin yanında teknolojide de giderek ‘Akıllı Şehir’ haline getirmek için hep beraber gayret edeceğiz. Bu manada yol yürüyeceğiz” dedi.

“Ömer Bey’in bütün projeleri benim de projelerimdir”

Bakan Varank “Ömer Bey’in bütün projeleri benim de projelerimdir. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemiyle birlikte kalkınma ajansları da bakanlığımız bünyesine geçti. Dolayısıyla bizler, bölgelerin, şehirlerin, ilçelerin potansiyellerini değerlendirip ekonomilerini geliştirmek için cazip ve merkezi olarak o bölgeleri ortaya çıkarmak için projeler geliştiriyoruz. Bu manada şunun garantisini verebilirim. Ömer Bey’in bütün projeleri bizim projelerimiz olacak. Hep beraber takip edeceğiz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat konuşmasında AK Parti Zeytinburnu Adayı Ömer Arısoy için destek talep etti. Ordulu hemşehrilerine seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ise “Helal süt emmiş bir başkan adayımız var. Ömer Bey’e başkan adayı demeyi doğru bulmuyorum. Düzeltiyorum. Arkadaşlarımın bundan sonra başkanım diye hitap etmelerini ve takdim etmelerini talep ediyorum” dedi.

“Zeytinburnu’muzu kentsel dönüşüm ile tanıştıracağız”

AK Parti Zeytinburnu Adayı Ömer Arısoy, “Burada bakan beyin de ifade ettiği üzere önümüzdeki dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başta başlamış uygulamaları tamamlamak olmak üzere Zeytinburnu’muzu kentsel dönüşüm ile tanıştıracağız. İnşallah en iyi uygulamayı burada yapmak bize nasip olur” dedi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR