Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Avukat Hüsnü Yeşilyurt çöken bina ile ilgili iddialara cevap

Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak’ta meydana gelen bina çökmesi olayının ardından çıkan haberlere cevaben Cuma günü gerçekleştirilen Kartal Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının 3. oturumunda konuşan Av. Hüsnü Yeşilyu

Genel 12.02.2019 12:06:05 0
Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Avukat Hüsnü Yeşilyurt çöken bina ile ilgili iddialara cevap
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak’ta meydana gelen bina çökmesi olayının ardından çıkan haberlere cevaben Cuma günü gerçekleştirilen Kartal Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının 3. oturumunda konuşan Av. Hüsnü Yeşilyurt, “Bu insanlara hakkımı helal etmiyorum ve yasal haklarımı onlara karşı kullanacağım.” dedi. Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt’un ardından söz alan Kartal Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Temel Yaz da, “Burada bir haksızlık yapıldığını görüyoruz.” diye konuştu.

Mecliste söz alan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, “Sayın Başkan, Sayın Meclis Üyeleri, sayın izleyiciler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Çarşamba günü yaşanan elim olaydan dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım ölü sayısı artmaz ve enkaz altında olan yurttaşlarımızı sağ salim çıkartırız. Yaralılara da acil şifalar diliyorum; çok kötü bir olay, hepimizi üzüntüye soktu. Büyük üzüntü yaşıyoruz.” dedi.

“Linç kampanyasıyla karşı karşıyayım"”

Şahsına yönelik yapılan maksatlı haberlere değinen Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, “Tüm Türkiye’de hem yazılı basında hem sosyal medyada çok kötü bir linç kampanyasıyla karşı karşıyayım. Bunu hiçbir arkadaşımın yaşamasını temenni etmem. Çoluk çocuğumla birlikte ne yaşadığımızı ben biliyorum” dedi.

Çarşamba günü devam eden meclis görüşmeleri sırasında meydana gelen olayı öğrendiğini belirten Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, “O gün Metin Bektaş arkadaşımıza kaza ile ilgili bilgi gelmiş o da bize haber verdi. Kartal Belediyesi’nden; ben, Ali Ekber Başkanımız ve Efrayim ağabey birlikte araca bindik. Yıkılan binanın olduğu yere gittik. Arkadaşlarımız ve Allah şahittir ki ben o yeri, o gün yıkılmış halde gördüm. Daha önce orayı görmemiştim. Zaten tanıdıkları ve akrabaları telefonla arayarak oraya gittik ve o kötü manzarayla karşılaştık.” dedi.

Olayın meydana geldiği günden itibaren hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldığını vurgulayan Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, bazı basın organlarının fotoğrafımı da kullanarak, Başkan Yardımcısı’nın yaptırdığı- gibi ifadelere yer verdiğini söyleyerek, " Tamamıyla şahsıma yönelik bir haber yayınlamış. İdareden aldığım evraklar, binanın 1998 yılında bitmiş beyanı aldığını yani emlak beyanı aldığını gösteriyor.” dedi.

Binanın adının ‘Yeşilyurt’ olmasıyla ilgili iddiaları da yanıtlayan Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, “Çöken binanın adı Yeşilyurt benim köylüm, bizim dedelerimiz kardeş çocuğuymuş. Akrabalık bağlarımızın da nerede buluştuğunu tam olarak bilmiyorum. Ama neticede aynı soyadını taşıyoruz. Benimle aynı soyadını taşıyan o bölgede bir yığın insan var. Albayraklar, Öztürkler, Yılmazlar, Yıldızlar var. O bölge kesif bir şekilde benim köylülerimle dolu. Olay yerine giderken de arkadaşlarıma şunu söyledim; -büyük olasılıkla benim tanıdıklarım çıkacak- dedim, onu da belirttim. Ve gittiğimizde benim soyadımı taşıyan bir apartman olduğunu gördük. Bilgiyi orada aldık.” dedi.

Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, “Yaşanan olayın üzüntüsü içerisindeyken, 1992’yılında başlamış 1998 yılında yapılmış bitmiş bir binayla şahsımın ilişkilendirilmesi ve bir linç kampanyasının başlatılması hatta bir gazete gene ismini vermeyeceğim; tabi yasal haklarımı kullanacağım onlara karşı da. Bir gazetede şöyle yazıyor, -benim kardeşimmiş o binayı yapan ilgili şahıs. Ben 1998 yılına kadar orada oturmuşum.- Hâlbuki bütün Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayanlar bilir ki, ben 1980 yılında oraya geldim. O tarihten beri orada otururum. Yani insaf denen bir şey kalmamış. İnsanlar suçlanabilir; ama bunun bir insaf sınırı vardır. Bir yere kadar insanları suçlayabilirsiniz. Benim çocuklarım var, ailem var, yakınlarım var; bizi Kartal, İstanbul ve Türkiye halkının karşısına bu manşetlerle çıkarmanın çok da doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu insanlara hakkımı helal etmiyorum.” dedi.

“Haksızlık yapıldığını görüyoruz"

Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt’un ardından söz alan Kartal Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Temel Yaz ise, ”Bizler de bütün Kartal’ın, bütün Türkiye’nin etkilendiği acı olayla ilgili üzüntü içerisindeyiz. Bütün meclis üyeleri olarak bu acıyı paylaşıyoruz. Allah’tan ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt’a da değinemeden geçemeyeceğim. Burada bir haksızlık yapıldığını görüyoruz. Onunla da aynı duyguları paylaşıyoruz. Burada birleşme anıdır. Burada bir suçlu aranması tabi bir adli soruşturma muhtemel, bir araştırma yapılacaktır; ama bu Türkiye’nin bir sorunu ve bu konular daha sonra Türkiye’nin gündemine gelecektir. Ama şimdi bence enkaz altında yaşayan vatandaşlarımızın kurtarılmasına yönelik hislerimizi yüksek dereceden ifade etmeliyiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR