Elazığ’da öğrencilere hoşaf ve buğday çorbası

Elazığ’da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında öğrencilere Çanakkale menüsü olarak yağlı buğday çorbası ve hoşaf ikram edildi.Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Türk

Elazığ 18.03.2019 14:23:31 0
Elazığ’da öğrencilere hoşaf ve buğday çorbası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Elazığ’da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında öğrencilere Çanakkale menüsü olarak yağlı buğday çorbası ve hoşaf ikram edildi.

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli etkinliler düzenleniyor. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi, "Üniversite evinde" öğrencilere Rektör Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ talimatıyla öğlen yemeği olarak ücretsiz yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı verildi. Genç Kızılay Gönüllüleri tarafından da yemeğe gelen öğrencilere, Çanakkale zaferinde Mehmetçiğin yemek listesi dağıtıldı. Daha sonra gönüllüler ve öğrenciler üniversite içerisinde sessiz yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından topluluk hep bir ağızdan Çanakkale türküsünü okudu.

Çanakkale şehitlerini anmak için üniversite evinde buğday çorbası ve üzüm hoşafı verildiğini belirten üniversite öğrencisi Onat Tekin, “Şehitlerimizin ve gazilerimizin neler yaşadığını anlamasak bile en azından ne yemek zorunda olduklarını anlayabildik. Gerçekten çok iyi oldu” dedi.

Verilen menünün Çanakkale’de ne kadar zor koşullarda savaşıldığını gösterdiğini aktaran üniversite öğrencisi Emin Kuzgun ise, “Bu anlatılamaz. Kimse buna anlam vermez. Bu iki yemekle vatanı nasıl koruduklarını ve ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını anlatıyor. Anlamını bize gayet iyi verdiler” diye konuştu.

Çanakkale Zaferinin 104’üncü yıl dönümünü kutladıklarını dile getiren Genç Kızılay Elazığ Şube Başkanı Mustafa Enes Taş ise, “Üniversite evinde bir araya geldik. O günün şartlarında hangi yemeklerin yendiği kağıtlara notlar alarak dağıttık. Daha sonra sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdik. Farkındalık oluşturmak adına toplanmış bulunmaktayız. Çanakkale türkümüzü okuyarak buradaki gençliğe o zamanı hatırlatmak istedik"ifadelerini kullandı.

Etkinlik, dua edilmesinin ardından sonra erdi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR