Jakuzi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Jakuzi, yorgunluk ve stresin giderilmesi için kullanılan banyo donanımlarıdır.

Ekonomi 15.03.2019 20:53:57 0
Jakuzi Nedir, Özellikleri Nelerdir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Jakuzi, yorgunluk ve stresin giderilmesi için kullanılan banyo donanımlarıdır. Küvetlere eklenen basınçlı su sistemi sayesinde, vücuda masaj yapılarak terapi alınması sağlanır. Pompa tasarımı ile sıcak suyun vücuda rahatlatıcı form kazandırması üzerine geliştirilen sistemlerdir.

Jakuzi Ne İçin Kullanılır?

Kas gevşetici özellikleri bulunan jakuziler, bedensel ağrıların giderilmesi için kullanılır. Toksitlerin atılması, yorgunluğun giderilmesi, kas ağrılarının giderilmesi, bel- sırt ve boyun ağrılarının geçirilmesi için kullanılan banyo sistemleridir.

Stres ve kaygının giderilmesini sağlayan jakuziler, fizik tedavi etkinlikleri için de kullanılır. Günün tüm yorgunluğunu geçiren ve fiziksel rahatlamayı sağlayan jakuziler, çeşitli tuzlar ve banyo ürünleriyle kullanılarak, aroma terapi niteliğinde kullanılmaktadır.

Jakuzinin Faydaları Nelerdir?

Yüksek tansiyon rahatsızlıklarına iyi gelen jakuziler, akut rahatsızlıklarının önlenmesinde, kas hastalıklarının tedavi edilmesinde katkı sağlar. Kan dolaşımının daha ideal biçimde yapılmasını sağlayan ve damar dolaşımlarının daha iyi olmasını sağlayan jakuziler, masaj etkisi ile hormon üretiminin daha fonksiyonel şekilde yapılmasına katkı sağlar.

Jakuzi Tasarımları ve Tarihçesi

Banyo ve hamam kültürleriyle birlikte geliştirilen jakuziler, Roma Dönemi’nden itibaren kullanılmaktadır. Tazyikli su uygulaması olarak geliştirilen jakuzi tasarımları, basınç sistemiyle suyun farklı açılarda masaj yapması üzerine geliştirilmektedir.

Masaj salonları, hamamlar, otel ve kaplıcalar, spa merkezleri, spor salonları gibi pek çok alanda kullanılan tasarımlar, ev tipi modelleriyle pek çok evde kullanılıyor.

Jakuzi Nasıl Çalışır?

Motor, pompa ve basınç sistemiyle çalışan jakuziler, sıcak su vakumu ve püskürtme sistematiğiyle çalışır. Farklı sayılarda ve dizilimde eklenen su çıkış bölümleriyle, vücudun farklı noktalarına masaj yapılması sağlanır. Elektrikli motorlar ile çalışan banyo donanımları, küvet içerisindeki suyun tazyikli şekilde püskürtülmesi yöntemiyle kullanılır.

Küvetteki su kapasitesine göre kullanılan ve küvetin kapsamına göre eklenen motor sistemi, hareketli su çıkış sistemleriyle dizayn edilir. Jet olarak nitelendirilen su çıkış bölümleri, farklı yönlerde kullanılarak suyun en ideal biçimde masaj yapması üzerine kullanılır.

Jakuzi Nasıl Kullanılır?

Kullanımı oldukça kolay ve konforlu olan jakuziler, tek düğmeden kontrol edilerek kullanılır. Isıtıcı ve termostatlı olarak kullanılan banyo gereçleri, kullanım amaçlarına göre başlıkları ayarlanarak kullanılabilir.

Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?

Jakuziler konfor ve keyif maksatlı kullanıldığı gibi sağlık kapsamlarında da kullanılırlar. Dolayısıyla özenli şekilde temizlenmeleri, rutin bakımlarının yapılması önem taşır. Jakuzi temizliği için  ana unsur, su jetlerinin kireçlenmemesi ve kalıntılardan arındırılarak ideal biçimde çalışmalarının sağlanmasıdır.

Elektrikli olarak kullanılan ve motor sistemiyle dizayn edilen jakuziler, özellikle sabun artıklarından, tuz ve kireç kalıntılarından arındırılmalıdır. Kimyasal veya organik temizleme maddeleri ile ideal şekilde temizlenebilirler.

Jakuziler hakkında daha fazla bilgi için web sayfamızı ziyaret ediniz. https://www.prestijbanyo.com


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR